ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αν νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν τα αντιλαϊκά τερατουργήματά τους είναι βαθιά γελασμένοι»

Καταγγελίες ΚΚΕ ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την πανδημία «για να φέρει αντιλαϊκά νομοσχέδια με fast-track διαδικασίες στη Βουλή»

Τη συνέχιση της λειτουργίας της Βουλής παρά το μείζον ζήτημα του κορωνοϊού και την ψήφιση σοβαρών νομοσχεδίων, που αποφάσισε κατά πλειοψηφία η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ στη Βουλή, τονίζοντας πως «αν νομίζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που της κάνουν πλάτες, ότι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός, τα αντιλαϊκά τερατουργήματά τους είναι βαθιά γελασμένοι».

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΝΔ στη Βουλή που, με την ανοχή και των άλλων κομμάτων, αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της Βουλής, εν μέσω επιδημίας, με πλήρες νομοθετικό έργο -και μάλιστα για πολύ σοβαρά νομοσχέδια- που θα ολοκληρώνεται όμως με fast track διαδικασίες.

Η επίκληση της επιδημίας του κορωνοϊού για αυτήν την απόφαση γίνεται τελικά στην πράξη υποκριτική, και τα όποια μέτρα παίρνονται, είναι αναποτελεσματικά. Αν ήθελαν θα έκαναν δεκτή την πρόταση του ΚΚΕ να διακόψει η Βουλή τη λειτουργία της για δύο εβδομάδες ή τουλάχιστον να υπάρχει μόνο μια ημέρα νομοθετικό έργο.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για "αυτοσυγκράτηση". Αυτό όμως που γίνεται στην πράξη είναι μια "συγκρατημένη Βουλή" και μια "ασυγκράτητη κυβέρνηση", που θα συνεχίζει να φέρνει κατά ριπάς νομοσχέδια, μεταξύ των οποίων κι αυτό για τον "περιορισμό των διαδηλώσεων".

Αν νομίζει η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, που της κάνουν πλάτες, ότι βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο λαός, τα αντιλαϊκά τερατουργήματά τους είναι βαθιά γελασμένοι».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.