Neo

«Καταρρέει» το υπουργείο λόγω κορωνοϊού

Δεν είναι μόνο το υπουργείο Υγείας ή τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης που δέχονται την τεράστια πίεση της «κορωνοκρίσης». Επιπροσθέτως, βαρύτατες πιέσεις δέχεται και το υπουργείο Εργασίας, καθώς η αγορά εργασίας «βράζει» και ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης δεν προλαβαίνει να δέχεται καταγγελίες. Ταυτοχρόνως, τα δεδομένα του συστήματος «Εργάνη» προοιωνίζονται ένα εφιαλτικό σενάριο για την εξέλιξη της ανεργίας, καθώς καταγράφονται περίπου... 10.000 απολύσεις ανά διήμερο!

Σαν να μην έφτανε αυτό, φαίνεται πως η ελαστικοποίηση των σχέσεων και των όρων εργασίας τείνει να γίνει ξανά κανόνας: είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, όπως παραδέχονται πηγές του υπουργείου Εργασίας, το 30% των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής απασχόλησης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για ασφαλιστικές εισφορές, εισοδήματα εργαζομένων, αλλά και γενικά την κατάσταση στην αγορά εργασίας.

Όλη αυτή η ζοφερή κατάσταση έχει δημιουργήσει μεγάλη πίεση στο υπουργείο Εργασίας, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης έχει μεταβιβάσει όλα τα δεδομένα στο Μέγαρο Μαξίμου και περιμένει οδηγίες. Κι αυτό διότι σε πολλές περιπτώσεις, οι εταιρείες που παραβαίνουν την εργατική νομοθεσία ή αξιοποιούν την «κορωνοκρίση» σαν... ευκαιρία δεν είναι λίγες...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.