ΕΛΛΑΔΑ

Χειμωνιάτικο σκηνικό και σήμερα

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές και η πτώση θερμοκρασίας

Χειμωνιάτικο θα είναι και σήμερα το σκηνικό στη χώρα, αφού το... μενού του καιρού θα έχει ξανά βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε μεγάλο μέρος της χώρας, αλλά και νέα πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένονται βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, αναμένονται και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά στην διάρκεια της ημέρας, με την θερμοκρασία να παρουσιάζει σημαντική πτώση στην ηπειρωτική Ελλάδα.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις πρόσκαιρα τοπικά στα βόρεια πελάγη 7 με 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Aνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, θα είναι πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ανεμοι: Αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ με τάση εξασθένησης τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τη νύχτα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα βόρεια 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ, με εξασθένηση από τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα ανατολικά θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπου μετά το μεσημέρι πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ στα νότια. Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.