ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «αντίο» του Κομμουνιστικού Κόμματος στον καταξιωμένο σκηνοθέτη

ΚΚΕ: «Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Αντώνη Παπαδόπουλο»

Το δικό του ξεχωριστό «αντίο» είπε το ΚΚΕ στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Αντώνη Παπαδόπουλο, που έφυγε από τη ζωή, εκφράζοντας τη θλίψη και τη συγκίνησή του.

Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ΚΚΕ στον Αντώνη Παπαδόπουλο αναφέρει:

«Με θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Αντώνη Παπαδόπουλο, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Δράμας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος ταύτισε, όσο λίγοι, το όνομα του με την υπόθεση της μικρού μήκους ταινίας στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας νέους Έλληνες και ξένους κινηματογραφιστές, μέσω του φεστιβάλ Δράμας στο τιμόνι του οποίου στάθηκε σταθερά για πάνω από 20 χρόνια. Υπήρξε φύλακας-φρουρός της μικρού μήκους ταινίας και έπαιξε σπουδαίο ρόλο στη διάδοσή της. Με τη σθεναρή πάλη του, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, για τη διατήρηση του χαρακτήρα του θεσμού σε όφελος της κινηματογραφικής τέχνης και των δημιουργών της, άφησε σε αυτόν το προσωπικό του αποτύπωμα.

Στα νεανικά του χρόνια αγωνίστηκε μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, με το οποίο διατήρησε καλή σχέση και επαφή ως το τέλος της ζωής του.

Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν πάνω στην τελευταία μεγάλου μήκους ταινία του "10 ατελείωτες ώρες", βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Δημήτρη Ραβάνη-Ρεντή.

Το ΚΚΕ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.