18/03/2020@15:15
Κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια
Μία εξαιρετική συνταγή για κοκκινιστά τυροκεφτεδάκια.
Υλικά
Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, καθαρισμένο και τεμαχισμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 μεγάλη κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
1/4 φλ βασιλικός, κομμένος
θαλασσινό αλάτι
πιπέρι
νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
Για τα τυροκεφτεδάκια:
250 γρ γραβιέρα ώριμη
200 γρ ψωμί ξερό χωρίς κόρα
1 σκελίδα σκόρδο
5 μεγάλα αβγά
1/4 φλ φύλλα μαϊντανού
μια πρέζα μαύρο πιπέρι, τριμμένο
παρμεζάνα, τριμμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαλακώσει για 4 περίπου λεπτά - μετά προσθέτουμε το σκόρδο για άλλα 2 περίπου λεπτά.
Βάζουμε τις ντομάτες και το βασιλικό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε (εδώ βάζουμε και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλουμε).
Βράζουμε τη σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγομαγειρευτεί για 20 λεπτά.
Μετά από τα 20 λεπτά προσθέτουμε 1 φλ νερό και ανακατεύουμε καλά.
Για τα κεφτεδάκια:
Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ψωμί και το σκόρδο.
Βάζουμε τη γραβιέρα και το μαϊντανό και χτυπάμε λίγο να ενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα αυτό του ψωμιού σε ένα μπολ και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά νωπό αλλά να πλάθεται εύκολα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε προσεκτικά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Σιγομαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια για 15 λεπτά και τα γυρίζουμε από την άλλη συνεχίζοντας για άλλα 10 λεπτά, προσθέτοντας νερό αν η σάλτσα πήζει πολύ.
Σερβίρουμε με μπόλικη σάλτσα τα κεφτεδάκια, μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για φρέσκια σάλτσα μάνγκο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους 1/2 φλ . αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
Σε αυτή τη συνταγή γεμίζουμε κολοκυθοανθούς με ρύζι και λαχανικά και συνοδεύουμε το καλοκαιρινό αυτό πιάτο με δροσερή σάλτσα γιαουρτιού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || [];
Τα αγαπημένα μας όσπρια σε μία πλούσια, γεμάτη κόκκινη σάλτσα μπαχαρικών, χωρίς καθόλου ντομάτα! Υλικά 400 γρ. μαύροι γίγαντες μουλιασμένοι αποβραδίς 120 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται! Υλικά 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο 1
Όποιο υλικό και αν επιλέξουμε για να φτιάξουμε κεφτέδες, το αποτέλεσμα είναι υπέροχο. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιούμε κιμά γαλοπούλας και συνοδεύουμε το πιάτο μας με σάλτσα τυριού. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue
Μία από τις αγαπημένες και πιο δημοφιλείς σαλάτες είναι σίγουρα η Caesar και αυτό οφείλεται κυρίως στo κρεμώδες ντρέσινγκ της, το οποίο έχει πλούσια γεύση. Όμως, ακόμα κι αν βγάλουμε το κοτόπουλο και το τυρί από τη σαλάτα,
Γιορτινές κρέπες με τη γεμάτη γεύση των τυριών να «δένει» αρμονικά με το σπανάκι δίνοντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Εύκολη και νόστιμη πρόταση και για τα επίσημα καλέσματα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,