ΚΟΣΜΟΣ

Τα κρούσματα έφτασαν στα 2.433 στη γείτονα χώρα

Κορωνοϊός: Άλλοι 15 νεκροί στην Τουρκία - Στους 59 οι θάνατοι

Στους 59 αυξήθηκαν την Τετάρτη οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Τουρκία, αφού άλλοι 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους «χτυπημένοι» από τον ιό, τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 2.433, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός ενημέρωσε ότι τις τελευταίες 24 ώρες, όταν και διαπιστώθηκαν 15 νέοι θάνατοι, έχουν διενεργηθεί άλλα 5.035 διαγνωστικά τεστ, κάτι που σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός του αυξήθηκε περίπου στις 33.000.

Συλλήψεις στο διαδίκτυο για Fake News γύρω από τον κορωνοϊό

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε γνωστό ότι συνελήφθησαν 410 χρήστες του διαδικτύου για «προκλητικά» σχόλια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και επειδή ανήρτησαν «αβάσιμες» πληροφορίες που σχετίζονταν με την επιδημία.

Η τουρκική κυβέρνηση ζητά εδώ και πολλές ημέρες να μην διασπείρονται ψευδείς πληροφορίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πανικό στον κόσμο.

«Μας περιμένουν λαμπρές μέρες», λέει ο Ερντογάν

Ο νεότερος απολογισμός έρχεται λίγες ώρες μετά την αισιόδοξη πρόβλεψη Ερτογάν πως σε 2-3 βδομάδες, η Τουρκία θα έχει απαλλαχθεί από τον κορωνοϊό. «Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο», είπε στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Τούρκος πρόεδρος. «Αναχαιτίζοντας την ταχύτητα της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», τόνισε.

«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, «Μείνε στο σπίτι, Τουρκία», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.