ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στόχος η διεξαγωγή τους το 2021 - Τι ειπώθηκε στην επικοινωνία Άμπε και Μπαχ

Κορωνοϊός: Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο!

Την οριστική αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, μετά την επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Στόχος των διοργανωτών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με τον Άμπε, είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την τηλεδιάσκεψη ο Ιάπωνας πρωθυπουργός είπε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον Τόμας Μπαχ για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων το πολύ για έναν χρόνο. «Το καλοκαίρι του 2021 είναι το τελευταίο χρονικό όριο που μπορούν να διεξαχθούν αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες», φέρεται να είπε ο Σίνζο Άμπε.

Τις προηγούμενες ημέρες, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Πολωνία και η Νέα Ζηλανδία ζήτησαν επίσημα την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους με τη διεξαγωγή τους, για να προχωρήσουν στο ίδιο αίτημα χθες και οι ΗΠΑ. Μάλιστα, αύριο (Τετάρτη 25/3), ο Ιάπωνας πρωθυπουργός αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ντόναλντ Τραμπ για το θέμα. Έτσι, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να επανεξετάσουν την κατάσταση.

«Πιστεύω ότι οι Αγώνες του Τόκιο δεν μπορούν να κινηθούν προς την κανονικότητα που έχει αναφέρει ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, όσο οι χώρες του κόσμου δεν θα έχουν σταματήσει τον κορωνοϊό», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο, ανεβάζοντας κι άλλο την πίεση προς την ΔΟΕ.

«Προτεραιότητα για εμάς είναι πλέον, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανταποκριθούμε σθεναρά για το τερματισμό του κορωνοϊού», συμπλήρωσε η Χασιμότο.

Φυσικά, για να ληφθεί οριστική απόφαση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων χρειάζεται και το επίσημο «πράσινο φως» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, κάτι που πάντως θεωρείται σχεδόν βέβαιο μετά και τις αντιδράσεις που υπάρχουν.

Άλλωστε, χθες, ο Ντικ Πάουντ, μέλος της ΔΟΕ, είχε αναφέρει ότι «ουσιαστικά η απόφαση αναβολής έχει ήδη ληφθεί», μιλώντας στην εφημερίδα USA Today. «Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα λεπτομέρειες, αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου, αυτά ξέρω», είχε προσθέσει.

BBC: Πιθανόν σήμερα η ανακοίνωση για αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων

Μάλιστα, όπως αναφέρει το BBC, η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενδέχεται να επισημοποιηθεί εντός της ημέρας (24/3).

Παρά το γεγονός ότι η ΔΟΕ αρχικά ήταν αρνητική, τις τελευταίες ώρες φαίνεται να υπάρχει αλλαγή στάσης και από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Την Τρίτη μάλιστα εκπρόσωπος της ΔΟΕ δήλωσε ότι σήμερα θα υπάρξει επαφή με την ιαπωνική κυβέρνηση, την οργανωτική επιτροπή του Τόκυο 2020 και το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ για να θέσουν επί τάπητος όλα τα σενάρια, μεταξύ αυτών και της αναβολής της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με το BBC, είναι πιθανόν εντός της ημέρας (24/3) να επισημοποιηθεί η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.