ΚΟΣΜΟΣ

Το μέτρο ισχύει για τους ηλικιωμένους, αλλά και για όλους κατά τη διάρκεια της νύχτας

Κορωνοϊός: Απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα στη Σερβία!

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις πόλεις όλων των πολιτών άνω των 65 ετών αποφάσισε χθες, το βράδυ της Τρίτης, η πολιτική ηγεσία της Σερβίας, δίνοντας συνέχεια σε παρόμοια μέτρα που έχουν παρθεί -και συνεχίζουν να παίρνονται- σε ολόκληρο τον κόσμο!

Η απαγόρευση αυτή θα ισχύσει και στα χωριά με τη διαφορά ότι το όρο ηλικίας είναι τα 70 έτη. Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από σήμερα στις 10:00 το πρωί.

Επίσης αποφασίστηκε να επιβληθεί από αύριο γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8:00 το βράδυ μέχρι τις 6:00 το πρωί. Ως εκ τούτου, βόλτες και ποτά... τέλος για τους νεότερους!

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοινώνοντας την απόφαση ανέφερε ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται για να αποτραπεί η διασπορά του ιού Covid-19. Εξήγησε ότι υπάρχουν χιλιάδες πολίτες της Σερβίας που επέστρεψαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες από το εξωτερικό και κυκλοφορούν ελεύθερα παραβιάζοντας το μέτρο του κατ οίκον περιορισμού που τους επιβλήθηκε κατά την είσοδο στη χώρα. Για την εφαρμογή των μέτρων απαγόρευσης θα φροντίζει ο στρατός που θα περιπολεί στους δρόμους, δήλωσε ο Βούτσιτς και προειδοποίησε ότι τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι πολύ υψηλά.

Ο Βούτσιτς ανέφερε, επίσης, ότι ο στρατός αναλαμβάνει τον έλεγχο των συνόρων και τον έλεγχο των Κέντρων Υποδοχής μεταναστών και προσφύγων σε ολόκληρη την επικράτεια.

Στην Σερβία υπάρχουν 72 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού ενώ 4 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.