ΕΛΛΑΔΑ

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων

Κορωνοϊός: Δύο θετικά κρούσματα σε δομή αστέγων

Δομή που φιλοξενεί άπορους, άστεγους και ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα «χτύπησε» ο κορωνοϊός, καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα θετικά στον ιό.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μαρωνίτη, πρόεδρο UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ο οποίος μίλησε στο Mega, στάλθηκε στο νοσοκομείο Αττικόν ένας φιλοξενούμενος στη δομή ο οποίος είχε 37,7 πυρετό.

Αμέσως λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα στη δομή, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να πάρει δείγματα από όλους τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους, περίπου 150 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δύο από τα τεστ που διενεργήθηκαν βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό. «Είχαμε μόνο δύο. Και το λέω μόνο δύο γιατί πραγματικά είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα», δήλωσε ο κ. Μαρωνίτης εξηγώντας ότι εδώ και 15 μέρες εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα, ενώ σημείωσε ότι αυτό που διευκόλυνε την κατάσταση ήταν η απαγόρευση κυκλοφορίας «γιατί το μεγάλο πρόβλημά μας είναι να κρατήσουμε αυτούς τους ανθρώπους μέσα», αλλά και η παρουσία της αστυνομίας που περιπολεί στο κτίριο.

Στη δομή αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μαρωνίτη φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι κρίσιμη η παραμονή τους εκεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.