ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά τι ισχύει

Κορωνοϊός: H νέα Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου

Σε ισχύ, και με τη «βούλα» της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, τίθεται το 4ο πακέτο μέτρων οικονομικής στήριξης που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) στην οποία εξειδικεύονται όλα τα μέτρα για τις επιχειρήσεις – εργοδότες, τους εργαζόμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ σήμερα το πρωί.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται όλες οι δικλείδες για το επίδομα των 800 ευρώ και τους δικαιούχους, η έκπτωση 25% για όλες τις βεβαιωμένες οφειλές (πλην ΦΠΑ) και τις δόσεις ρυθμίσεων που πρέπει να καταβληθούν στο διάστημα από 30 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, καθώς και η έκτακτη ενίσχυση που θα λάβουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία.
Να σημειωθεί ότι παρατάθηκε ως τις 10 Απριλίου (από τις 31 Μαρτίου) η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής λειτουργίας για τις επιχειρήσεις.

Αυτή είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με όλα τα μέτρα στήριξης
Κάποια συμπληρωματικά από τα νέα μέτρα είναι τα εξής:

  • Αναστολή για διάστημα 75 ημερών των πληρωμών επιταγών που λήγουν μέχρι τις 30 Μαΐου (ημερομηνία εκκίνησης η 30η Μαρτίου)
  •  Αναβάλλεται έως 30 Απριλίου η κοινοποίηση προστίμων της φορολογικής Διοίκησης.
  •  Παύουν όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί κ.λπ) για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα δικαστήρια.
  •  Παρατείνεται έως τις 31 Ιουλίου η παραγραφή φορολογικών υποθέσεων που λήγουν από 30 Μαρτίου έως την 31η Μαΐου.
  • Αναστέλλεται για 3 μήνες η έναρξη του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.