ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Διακόπτονται όλες οι αθλητικές δραστηριότητες! - Τι δήλωσε ο Κόντε

Κορωνοϊός: «Λουκέτο» στο πρωτάθλημα Ιταλίας!

Η ιταλική κυβέρνηση επέκτεινε και στις 14 επαρχίες της χώρας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, που από ισχύουν εδώ και δύο μέρες στη Λομβαρδία. «Ταξιδέψτε μόνο για αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή εργασίας. Στοπ στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στην απόφαση που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το βράδυ (9/3), για να ανακοινώσει την επέκταση των περιορισμών σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια, ξεκινώντας από σήμερα το πρωί με την υπογραφή ειδικής απόφασης.

«Καταλαβαίνω οικογένειες και νέους. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει χρόνος, οι αριθμοί μάς λένε ότι έχουμε αύξηση του αριθμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί και αποβιώσει. Στους αγαπημένους τους κατευθύνεται η εγγύτητα της κυβέρνησης και όλων των Ιταλών. Οι συνήθειές μας πρέπει να αλλάξουν τώρα, όλοι πρέπει να εγκαταλείψουμε κάτι για το καλό της Ιταλίας. Πρέπει να το κάνουμε αμέσως και θα το πετύχουμε αν το κάνουμε όλοι, γι΄ αυτό αποφασίσαμε να λάβουμε ακόμη αυστηρότερα μέτρα για να σταματήσουμε τον κορωνοϊό και να προστατέψουμε τους πολίτες», υπογράμμισε ο Κόντε.

«Αναγκάζομαι να επιλέξω και να επιβάλω θυσίες. Είμαι έτοιμος να υπογράψω ένα μέτρο που μπορούμε να συνοψίσουμε με την έκφραση "μένω στο σπίτι". Δεν θα υπάρχει πλέον μια "κόκκινη" περιοχή, θα υπάρχει μια προστατευόμενη Ιταλία. Σε όλη την επικράτεια θα απαγορεύονται μετακινήσεις που δεν θα είναι αιτιολογημένες για αποδεδειγμένους λόγους εργασίας, περιπτώσεις ανάγκης ή ακόμη και για λόγους υγείας. Επίσης, προσθέτουμε την απαγόρευση σε συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς ή σε δημόσιους χώρους», πρόσθεσε ο Τζουζέπε Κόντε.

«Έχω ήδη ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το μέτρο» συνέχισε ο Κόντε, ο οποίος επιβεβαίωσε την παύση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων. «Δεν μπορούμε καν να επιτρέψουμε να συνεχιστούν οι αγώνες του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Λυπάμαι που λέω, αλλά οι οπαδοί πρέπει να το λάβουν υπόψη τους. Τα κλειστά γήπεδα θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά για τις αθλητικές δραστηριότητες. Θα υπάρξει αναστολή των διδακτικών δραστηριοτήτων μέχρι τις 3 Απριλίου, για τα σχολεία όλων των βαθμίδων και τα πανεπιστήμια. Είμαστε ευέλικτοι, είμαστε πάντα έτοιμοι να παρέμβουμε, αλλά προς το παρόν ορίζεται ως προθεσμία εκείνη που έχει ήδη οριστεί για τη Λομβαρδία και τις άλλες 14 επαρχίες. Οι μετακινήσεις των Ιταλών θα πραγματοποιούνται πάντοτε κάτω από αυτές τις συνθήκες, με ελέγχους και επαληθεύσεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.