ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστά τα σύνορα για 15 μέρες από και προς τις χώρες που πλήττονται από την πανδημία

Κορωνοϊός: Σε υποχρεωτική καραντίνα ολόκληρη η Αργεντινή!

Την εντολή να τεθεί ολόκληρη η Αργεντινή σε «προληπτικό και υποχρεωτικό» περιορισμό μέχρι και την 31η Μαρτίου, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, έδωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες.

«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος Φερνάντες κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από σήμερα ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.

Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001.

Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραφαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.

Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.