ΕΛΛΑΔΑ

Δεν είχε ιστορικό έκθεσης στον κορωνοϊό! - Κατ' οίκον απομόνωση και για μέρος του προσωπικού

Κορωνοϊός: «Συναγερμός» στο «Αλεξάνδρα» για 70χρονο που βρέθηκε θετικός!

«Συναγερμός» έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», με περιστατικό που σκόρπισε την ανησυχία, καθώς το πρωί της Τρίτης προσήλθε στην εφημερία ένας 70χρονος, ο οποίος στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος όταν έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού, χωρίς, ωστόσο, να έχει ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό.

Ο 70χρονος υποβλήθηκε κανονικά σε εξετάσεις και εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο με άλλους ασθενείς.

Όταν, όμως, το απόγευμα επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του αποφασίστηκε να σταλεί δείγμα στο ινστιτούτο Παστέρ, το οποίο έπειτα από λίγες ώρες απέδειξε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό!

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο 70χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το οποίο είναι «αναπληρωματικό» νοσοκομείο αναφοράς του νοσοκομείου «Σωτηρία».

Φυσικά, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να τεθεί σε κατ' οίκον απομόνωση ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που ήρθε σε επαφή με τον 70χρονο.

Οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει ανησυχία στην ΠΟΕΔΗΝ που κάνει λόγο για κενά στη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και τονίζει την έκθεση των εργαζομένων στον κίνδυνο. Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί, δε, το γεγονός ότι «αποδεκατίζεται» το υγειονομικό προσωπικό, αφού μετά από ένα τέτοιο περιστατικό υποχρεωτικά μπαίνουν σε κατ' οίκον απομόνωση εργαζόμενοι όπως συνέβη και στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.