ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά οι πτήσεις επαναπατρισμού

Κορωνοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από Βρετανία και Τουρκία

«Μπλόκο» σε όλες οι επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία και την Τουρκία με προορισμό την Ελλάδα μπαίνει από σήμερα Δευτέρα 23/3, όπως αναφέρεται και στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ως το μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού, με το πρόγραμμα επαναπατρισμού, ωστόσο, να συνεχίζεται κανονικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του μέτρου που ισχύει για Ιταλία και Ισπανία, ενώ υπενθυμίζεται πως με την Τουρκία είναι κλειστά τόσο τα χερσαία, όσο και τα θαλάσσια σύνορα, αφού έχει μπει τέλος στις θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις με τη γειτονική χώρα.

Η απόφαση αφορά το χρονικό διάστημα από 23 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 έως και 15 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προβλέπει τον περιορισμό όλων των πτήσεων από την Τουρκία.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι το μέτρο αφορά στον «προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Υπενθυμίζεται πως η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει:

α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα.
β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων.
γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Τώρα, αναμένεται να εκδώσει NOTAM η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα προβλέπει την απαγόρευση των πτήσεων από την Αγγλία αλλά και την Τουρκία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.