ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οι σκέψεις της Λίγκας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Κορωνοϊός: Στόχος για σέντρα στη Super League από τα μέσα Μαΐου

Η επίσημη αναβολή (και) του Euro 2020, ελέω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε νέα δεδομένα στις ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης και πλέον οι πρώτες εκτιμήσεις για επανέναρξη της Super League και διεξαγωγής των πλέι-οφ κάνουν λόγο για τα μέσα Μαΐου, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σίγουρο, αφού τα δεδομένα μέρα με τη μέρα αλλάζουν.

Από την ημέρα που και η Super League έβαλε με τη σειρά της «λουκέτο» (ορθώς), αναβάλλοντας τη σέντρα των πλέι-οφ της διοργάνωσης, τα πάντα είναι στον αέρα.

Και παραμένουν έτσι, μέχρις ότου να φανεί στο προσεχές διάστημα η πορεία και οι συνέπειες του κορωνοϊού στη χώρα μας και κατ' επέκταση στις αθλητικές διοργανώσεις.

Η απόφαση της UEFA, ωστόσο, για αναβολή του φετινού Euro 2020 και μεταφορά του στο επόμενο καλοκαίρι του 2021, έδωσε το σύνθημα πως στόχος του ποδοσφαίρου είναι να συνεχίσει κανονικά, όταν θα έχει αυτή τη δυνατότητα.

Άλλωστε, επιθυμία της UEFA είναι να ολοκληρωθούν κανονικά τα εγχώρια Πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη, πράγμα που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Super League να κάνουν ένα πλάνο για τις ημερομηνίες playoffs, με την προϋπόθεση φυσικά ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού θα έχει περιοριστεί αισθητά το προσεχές διάστημα και η ύφεση θα δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για διεξαγωγή αγώνων, έστω και χωρίς κόσμο.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΣΕΝΤΡΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΪΟΥ

Ο ρεαλιστικός στόχος της Super League, λοιπόν, είναι να αρχίσουν τα playoffs περί τα μέσα Μαΐου και να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουνίου. Με δεδομένο ότι ο Μάρτιος έχει ήδη χαθεί και ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ο μήνας που -βάσει της κατάστασης της χώρας από τον κορωνοϊό- θα κρίνει και το αν θα μπορούμε να μιλάμε ρεαλιστικά για επανέναρξη της Super League, η σέντρα πηγαίνει για Μάιο. Οι ομάδες θα χρειαστούν ένα διάστημα 10-14 ημερών για να προετοιμαστούν και έτσι, στα μέσα του μήνα θα μπορούν να αρχίσουν τα playoffs.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΒΔΟΜΑΔΑ

Για να μπορέσουν βέβαια αυτά να ολοκληρωθούν θα χρειαστεί παραπάνω από ένας μήνας, μαζί και αρκετές ημέρες μεσούσης της εβδομάδας. Μιλάμε για ένα μίνι Πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών, συνεπώς θεωρείται βέβαιο πως θα γίνουν και εμβόλιμα παιχνίδια. Μέσα σε αυτά βέβαια, θα πρέπει να προστεθούν και τρία παιχνίδια Κυπέλλου (δύο επαναληπτικοί ημιτελικοί και ο τελικός), συνεπώς το φινάλε της σεζόν προβλέπεται στα τέλη Ιουνίου, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση της έναρξης της επόμενης σεζόν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.