ΕΛΛΑΔΑ

Λειτούργησαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους

Κορωνοϊός: Βαριές οι πρώτες ποινές για παραβίαση των μέτρων προστασίας- Φυλάκιση 1 έτους σε δύο επαγγελματίες!

Οι πρώτες ποινές για παραβάσεις των διατάξεων που έχουν παρθεί κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού ήταν ιδιαίτερα «βαριές» και «τσουχτερές», αφού το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο σε δύο από τους συλληφθέντες που δεν... συμμορφώθηκαν με τα νέα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο παραβάτες της διάταξης 285 του Ποινικού Κώδικα για την αποφυγή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, ενώ επέβαλε και χρηματική ποινή 300 ευρώ στον καθένα.

Οι δύο υποθέσεις, που εκδικάστηκαν από το Αυτόφωρο χθες, ήταν ανάμεσα στις 31 που υπήρχαν στο πινάκιο, εκ των οποίων οι 29 αφορούσαν παραβάτες των μέτρων για τον κορωνοϊό, καταστηματάρχες κλπ.

Αναβολή εκδίκασης για άλλους 27

Οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι για παράβαση του άρθρου 285 ζήτησαν αναβολή και με εντολή του δικαστηρίου αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι να δικαστούν, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων. Σημειώνεται, ότι βάση των νέων μέτρων τα Αυτόφωρα πλέον δικάζουν μόνο τις περιπτώσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

Εν τω μεταξύ, οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ζητούν από δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων. Τονίζουν, δε, ότι βάσει των διατάξεων της νέας ΚΥΑ για τα δικαστήρια καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται. Έτσι, συνιστούν, αντί προσέλευσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τα δικαστήρια για όποιον χρειάζεται διευκρινίσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.