27/03/2020@15:43
Μάφινς πατάτας ογκρατέν
Μία εξαιρετική συνταγή για μάφινς πατάτας ογκρατέν.
Υλικά
2 κ.σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ γάλα
1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
αλάτι, κατά βούληση
μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση
2 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε το σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει.
Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (από τη θερμότητα της σάλτσας).
Αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τις πατάτες στις 12 θήκες και ρίχνουμε με το μείγμα τυριού πάνω από τις πατάτες.
Ψήνουμε τα μάφινς στο προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Μία εξαιρετική συνταγή για μπιφτέκια με γλυκοπατάτα, ρεβίθια και κινόα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) }); 1/3 κούπας κινόα 1 μέτρια γλυκοπατάτα 1 ½ κούπα ρεβίθια
Σε ποιον δεν αρέσουν οι ολόκληρες ψητές πατάτες, με την αφράτη σάρκα, που συνοδεύουν ιδανικά το κρέας ή το ψάρι, ενώ στέκονται επάξια ακόμα και μόνες τους στο τραπέζι; Οι γιαγιάδες μας τις έψηναν στο τζάκι, εμείς τις
Αυγά μάτια με τηγανητές πατάτες: το αγαπημένο comfort food, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες για να γίνουν λαχταριστά τραγανά chips. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h:
Το κατσικίσιο μπουτάκι με λίγο θυμάρι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για το κυριακάτικο και γιορτινό τραπέζι. Υλικά 2 κιλά μπούτι κατσίκι με κόκκαλο 30 ml ελαιόλαδο 100 ml κρασί λευκό 3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο 1
Μια βελούδινη σούπα πατάτας με επίσημο χαρακτήρα ιδανική για το γιορτινό ή κυριακάτικο τραπέζι. Μία εξαιρετική συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο. Υλικά 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κύβους 1 πράσο, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 150ml λευκό
Μία εξαιρετική συνταγή από τον Σωτήρη Ευαγγέλου. 45 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({
Ο«σεφ του αιώνα» Ζοέλ Ρομπισόν, ο πιο πολυβραβευμένος σεφ από τον διεθνή γαστρονομικό Michelin, που μεταξύ άλλων χαρακτηρίστηκε «μαγειρική ιδιοφυΐα», ήταν από τους μάγειρες που επηρέασαν σημαντικά τον κόσμο της γαστρονομίας. Προσέγγισε