ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μάφινς πατάτας ογκρατέν

Μία εξαιρετική συνταγή για μάφινς πατάτας ογκρατέν.

Υλικά

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο,  λιωμένες
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ γάλα
  • 1/2 φλ παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο, κατά βούληση
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε λεπτές φέτες

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Βουτυρώνουμε μια θήκη για μάφινς 12 θέσεων.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το σκόρδο στο λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει.

Προσθέτουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, για 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να δέσει η σάλτσα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε την παρμεζάνα στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (από τη θερμότητα της σάλτσας).

Αλατοπιπερώνουμε.

Μοιράζουμε τις πατάτες στις 12 θήκες και ρίχνουμε με το μείγμα τυριού πάνω από τις πατάτες.

Ψήνουμε τα μάφινς στο προθερμασμένο φούρνο, για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.