ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και θυμάρι

Μία εξαιρετική συνταγή για μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και θυμάρι.

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ μανιτάρια της αρεσκείας μας
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό.

Απλώνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι (μία στρώση) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, γυρίζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συχνά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να μην κολλήσουν.

Συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο.

Γέρνουμε το τηγάνι προς το μέρος μας και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζουμί που μαζεύεται πάνω στα μανιτάρια, για 4 λεπτά.

Αφαιρούμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.