Μία εξαιρετική συνταγή για μανιτάρια σοτέ με σκόρδο και θυμάρι.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο 340 γρ μανιτάρια της αρεσκείας μας χοντρό αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 4 κ.σ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια 2 κλωνάρια θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει καπνό.
Απλώνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι (μία στρώση) και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, γυρίζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε ανακατεύοντας συχνά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε να μην κολλήσουν.
Συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 5 περίπου λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το βούτυρο, το θυμάρι και το σκόρδο.
Γέρνουμε το τηγάνι προς το μέρος μας και με ένα κουτάλι ρίχνουμε το βούτυρο και το ζουμί που μαζεύεται πάνω στα μανιτάρια, για 4 λεπτά.
Αφαιρούμε με μια κουτάλα και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα Το σκορδοστούµπι ταιριάζει γάντι σε κάθε κρεατόσουπα! (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46357,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Η λέξη «σκορδοστούµπι» παραπέµπει στο πιο εµβληµατικό φαγητό της Θεσσαλονίκης, τον
Μία εξαιρετική συνταγή με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46357,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman)
Τι πρέπει να προσέχουν οι ερασιτέχνες συλλέκτες Ξεπερνούν τα 15 τα δηλητηριώδη είδη μανιταριών στην Ελλάδα, που μπορούν να επιφέρουν ακόμη
Μία εξαιρετική συνταγή για μανιτάρια κριθαράκι. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46357,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα
Μία εξαιρετική συνταγή για μανιτάρια με γλυκό τραχανά. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46357,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά 200 γρ. τραχανά γλυκό 300 γρ. μανιτάρια ανάμικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
Μία εξαιρετική συνταγή για μαριναρισμένα μανιτάρια με κρέμα βαλσάμικου και μυρωδικά. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46357,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); (function() { var w=window, d=document;
Μία εξαιρετική συνταγή για λουκανικόπιτα με μανιτάρια και γραβιέρα. (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46357,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); (function() { var w=window, d=document; if (!window.Adman) d.write(''); else Adman.ws({'ws':46814,'s':'300x250','h':'talos.adman.gr'});}()); Υλικά φύλλο σφολιάτας 1 λουκάνικο Φρανκφούρτης κομμένο σε φέτες