ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επιλογή της κυβέρνησης και της ΕΕ η εμπλοκή των ΜΚΟ»

Νικολάου-Αλαβάνος: «Να καταδικαστούν οι ακραίες ρατσιστικές φωνές»

Την ανάγκη «να καταδικαστούν οι ακραίες ρατσιστικές φωνές που υπάρχουν στη χώρα μας», με αφορμή την κατάσταση στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, «για τις οποίες έχει μεγάλη ευθύνη και η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Ο κ. Νικολάου - Αλαβάνος σημείωσε ότι «χρειάζεται η κυβέρνηση να δείξει την "πυγμή" της όχι στους ξεριζωμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους, αλλά στις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που συνεχίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο».

Επανέλαβε, επίσης, την πρόταση του ΚΚΕ για «κατάργηση του κανονισμού του Δουβλίνου και τη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, να γίνεται η καταγραφή προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία και ταυτόχρονα όσοι είναι εγκλωβισμένοι στη χώρα μας να μεταφερθούν σε ανθρώπινα κέντρα και όχι φυλακές».

Αναφορικά με τη χθεσινή πυρκαγιά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος τόνισε ότι «συνδέεται με τα τελευταία φαινόμενα των ακραίων φωνών και με τη δήθεν αντιπαράθεση ορισμένων με τις ΜΚΟ, αλλά στην πραγματικότητα η επιλογή για την εμπλοκή των ΜΚΟ στη διαχείριση του προσφυγικού είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.