ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Από τότε που γύρισα δεν είμαι χαρούμενος ούτε μια μέρα»

Παναθηναϊκός: Μετά τη 1:00 τα μεσάνυχτα έφυγε ο Πιτίνο από το ΟΑΚΑ

Δίχως να μπορεί να κρύψει την απογοήτευση από το πρόσωπό του, ο Ρικ Πιτίνο, εμφανώς προβληματισμένος, αποχώρησε από το ΟΑΚΑ μετά τη 1:00 τα μεσάνυχτα!

Τι κι αν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ να τελείωσε στις 11 παρά το βράδυ της Πέμπτης; Ο Ρικ Πιτίνο δεν μπορούσε να «χωνέψει» τη βαριά ήττα της ομάδας του από τους Ρώσους, που σήμανε μάλιστα και τη βαρύτερη ήττα του «τριφυλλιού» στην ιστορία της Ευρωλίγκας.

Ο Αμερικάνος τεχνικός του Παναθηναϊκού, έμεινε για αρκετές ώρες μετά το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ. Εκεί είχε κάποιες συζητήσεις και με τους συνεργάτες του για το τι φταίει για την εικόνα των «πράσινων» στα τελευταία παιχνίδια και αποχώρησε από τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μετά τη 1:00 τα μεσάνυχτα, με τη στεναχώρια «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του.

Πιτίνο: «Από τότε που γύρισα δεν είμαι χαρούμενος ούτε μια μέρα»

«Προφανώς, ο οργανισμός είναι απογοητευμένος, όπως και ο κόσμος. Οι προπονητές και οι παίκτες είναι απογοητευμένοι με τέτοια εμφάνιση. Δεν κάνει καλό να φωνάζεις στους παίκτες ή να τους... αδειάσεις, σας το λέω από εμπειρία. Ξέρουμε τα προβλήματα ως προπονητές. Μένουν επτά ματς, πρέπει να βρούμε τις λύσεις», είπε στη συνέντευξη Τύπου ο Ρικ Πιτίνο και συνέχισε:

«Όταν χάνεις τα σουτ η ψυχολογία σου στην άμυνα μειώνεται. Δεν θα δώσω δικαιολογίες, είναι σημάδι αδυναμίας. Έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε. Δεν έχουμε εξαιρετικό παιχνίδι στο low post, ούτε εξαιρετικό σουτ. Ακόμα και όταν παίζουμε καλά, δεν φτάνουμε το περσινό επίπεδο στο ανοιχτό γήπεδο. Μια ομάδα χωρίς μέγεθος, που δεν σουτάρει καλά, θα αντιμετωπίζει προβλήματα σε αγώνες όπως ο σημερινός. Μας κέρδισαν σε επίπεδα δύναμης, ακόμα και ο Κουφός το έκανε στο low post».

«Πρέπει να σταματήσουμε την γκρίνια στους διαιτητές»

Οσον αφορά για τους μπελάδες που έχει μπει ο Παναθηναϊκός για την πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης μετά τις τέσσερις σερί ήττες, ο Πιτίνο απάντησε: «Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Χάνουμε και μπορούμε να βρούμε 5-6 λόγους γι' αυτό, όπως τους έχω βρει. Υπάρχουν λίγα ματς φέτος, ακόμα κι από αυτά που έχουμε κερδίσει, που να ήμουν ευχαριστημένος. Πρέπει να κάνουμε τέσσερις νίκες σε επτά ματς, έχοντας δύσκολο πρόγραμμα. Το να παίξουμε σκληρά δεν είναι αρκετό. Και κάτι ακόμα, που θα πρέπει να σταματήσουμε. Κάθε φορά που διεισδύουμε στο καλάθι και δεν παίρνουμε ένα σφύριγμα, ουρλιάζουμε στους διαιτητές. Μας στοίχισε οκτώ αιφνιδιασμούς απόψε. Όταν κάνουμε παράπονα στους διαιτητές, ο αντίπαλος βρίσκει miss-match. Αυτό πρέπει να σταματήσει, πραγματικά. Είναι εκνευριστικό».

Στο τέλος, ο Πιτίνο εξέφρασε και πάλι την απογοήτευσή του με την εικόνα της ομάδας του. «Από τότε που γύρισα δεν είμαι χαρούμενος ούτε μια μέρα. Όχι με την προπόνηση, αλλά με το πώς αγωνιζόμαστε. Υπάρχουν βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε και τα κάνουμε. Δεν είμαι χαρούμενος ή ευχαριστημένος. Όμως, ακόμα πιστεύω στο θετικό κίνητρο. Θα το κάνουμε στα τελευταία επτά ματς. Μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Πρέπει να παίξουμε καλά για να πάμε στα πλέι οφ και να γυρίσουμε την κατάσταση σε ένα βράδυ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.