ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πιθανό να μετακινηθούν ακόμη και για Σεπτέμβριο

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να μετακινηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις, για τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου ή και τον Σεπτέμβριο ανάλογα με τον χρόνο που θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

«Έτοιμο για όλα τα σενάρια είναι το υπουργείο Παιδείας, καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ξεκαθάρισε ότι εάν τα σχολεία δεν παραμείνουν κλειστά περισσότερο από όσο έχει ανακοινωθεί, τότε η ύλη θα καλυφθεί με πιο εντατική μάθηση και μείωση της διδακτικής ώρας.

Αν όμως το κλείσιμο παραταθεί, τότε θα χρειαστούν πιο δραστικά μέτρα, όπως η παράταση του σχολικού έτους και η μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών.

«Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, οι μαθητές θα συνδεόνται μέσω τηλεφωνικής γραμμής»

«Πρόθεσή μας είναι να μειώσουμε όσο γίνεται την αναστάτωση των μαθητών», επισήμανε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως και για τις πανελλαδικές, η επιδίωξη είναι αν μεταφερθούν να γίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονική ημερομηνία έναρξης.

Όπως σημείωσε, ακόμη, ξεκινούν μαθήματα εξ αποστάσεως σε επιπλεον 16 νομούς της χώρας, εξηγώντας ωστόσο πως το εργαλείο της «ψηφιακής τάξης» δεν υποκαθιστά τη φυσική τάξη, ούτε στοχεύει στο να καλύψει την ύλη με τον τρόπο που το κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη. Εμβαθύνει, όμως, και διατηρεί τη στενή επαφή των μαθητών με τη μαθησιακή διαδικασία, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Για τον λόγο αυτό, «αν και η πλειονότητα των οικογενειών με παιδιά έχει πρόσβαση σε σταθερή σύνδεση ίντερνετ, κατ αρχήν χωρίς περιορισμό δεδομένων, έχει προβλεφθεί επιπλέον η δυνατότητα σύνδεσης με την εικονική τάξη και μέσω τηλεφωνικής γραμμής, με αστική χρέωση από σταθερό τηλέφωνο» ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με την πρόσβαση των μαθητών στα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Στο μεταξύ, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι σήμερα, Τρίτη, υλοποιήθηκε με επιτυχία το εισαγωγικό σεμινάριο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία των νομών Έβρου, Δράμας, Ροδόπης, Λέσβου, Σάμου, Χίου, Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων Καρδίτσας, Κιλκίς, Πέλλας , Δωδεκανήσου, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Λασιθίου, με τη συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και στελεχών εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.