ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κύπελλο Ελλάδος

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2: Επική... «δικέφαλη» ανατροπή και προβάδισμα τελικού! - Ματσάρα με 4 γκολ στο πρώτο 12λεπτο!

Τα είχε όλα ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στην Τούμπα, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, που ολοκληρώθηκε με επική ανατροπή και νίκη του «δικέφαλου», ο οποίος παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 στο 7ο λεπτό και με την ψυχολογία στο ναδίρ, έφερε τα πάνω... κάτω, επικρατώντας τελικά με 3-2 και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στον Τελικό της διοργάνωσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν! Τέσσερα γκολ στα πρώτα 12 λεπτά (!), σε ένα ματς που θα θυμόμαστε για καιρό!

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «ερυθρολεύκων» τη φετινή σεζόν σε ελληνική διοργάνωση. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, λόγω της αποβολής του Γιαννούλη στο 84ο λεπτό. Παράπονα των γηπεδούχων ότι το πρώτο γκολ ξεκίνησε από οφσάιντ.

Το πρώτο δωδεκάλεπτο ήταν απίστευτο, με τέσσερα γκολ, ενώ στο β΄ μέρος ο Δημήτρης Πέλκας έδωσε από την «άσπρη βούλα» προβάδισμα πρόκρισης στον κάτοχο του τροπαίου.

Μόλις στο 3', ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Χασάν, ο οποίος αφού κέρδισε κεφαλιά από τον Ίνγκασον εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Πασχαλάκη και με δεύτερη προσπάθεια από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει πολύ νωρίς το 0-1. Ωστόσο, οι Πειραιώτες δεν σταμάτησαν εκεί, αφού μόλις πέντε λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους, με κεφαλιά του Γκιγιέρμε, στο 8', έπειτα από σέντρα του Τσιμίκα, βάζοντας από νωρίς βάσεις πρόκρισης, με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει σαφή αμυντικά προβλήματα.

Όμως, στο 10' ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Πέλκα, έπειτα από επίθεση που ξεκίνησε από τον Γιαννούλη και με την παρέμβαση του Ακπομ, η μπάλα έφτασε από κόντρα στον σκόρερ του «δικεφάλου» που με το αριστερό δεν αστόχησε. Το "ροντέο" στην Τούμπα συνεχίστηκε. Στο 12ο λεπτό, ο Μίσιτς με βολίδα στη γωνία του Τζολάκη πέτυχε την ισοφάριση, σε ένα φανταστικό παιχνίδι με πλούσιο θέαμα.

Οι δυο ομάδες συνέχισαν με επιθετική διάθεση και ως το 25' είχαν δημιουργήσει πολύ καλές προϋποθέσεις και τελικές χωρίς όμως άλλο γκολ. Ωστόσο, από το σημείο εκείνο ανέβηκαν οι εντάσεις και το πάθος των παικτών με συνέπεια να υπάρξουν δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετά φάουλ, δύο διακοπές και οι πρώτες κίτρινες να βγουν από το τσεπάκι του Ισπανού ρέφερι.

Ο Ολυμπιακός με εμφανές το καλό ηθικό και την ψυχολογία του, μπόρεσε να τιθασεύσει την επιθετικότητα του ΠΑΟΚ μετά την ισοφάριση και δημιούργησε επικίνδυνες αντεπιθέσεις με μια σπουδαία ευκαιρία στο 44' όταν η κεφαλιά του Σισέ από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ. Όπως τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, με σημαντική ευκαιρία του Ολυμπιακού, πάλι σε κεφαλιά του αμαρκάριστου Σισέ στο 48' που έφυγε εκ νέου άουτ.

Στο 53', ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ έχοντας και σουτ του Σισέ στο δοκάρι αλλά η φάση διακόπηκε σαν οφσάιντ, αφού ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν εκτεθειμένος και το γκολ του Χασάν που ακολούθησε, δεν μέτρησε. Στο 67΄ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Σεμέδο, μετά κεφαλιά του Ίνγκασον. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Πέλκας στο 69', έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 3-2.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με πολύ ενέργεια και από το 85΄ συνέχισε με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Δημήτρη Γιαννούλη για δυνατό μαρκάρισμα στον Ρατζέλοβιτς. Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ δίνει πλέον προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης εν όψει του επαναληπτικού στο "Γ. Καραϊσκάκης"

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Ινγκασον, Μιχάϊ, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Πέλκας (81' Ροντρίγκο), Ελ Καντουρί (79' Λημνιός), Μπίσεσβαρ (89' Εσίτι), Ακπόμ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Τσιμίκας, Σεμέδο, Σισέ, Ελαμπντελαουί (70' Γκασπάρ), Καμαρά (86' Ελ Αραμπί), Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (77' Ρατζέλοβιτς), Βαλμπουενά, Χασάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.