ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να αμφισβητηθούν εδώ και τώρα οι συμφωνίες Δουβλίνου και ΕΕ-Τουρκίας»

Παπαδάκης: «Τα 700 εκατ. ευρώ της ΕΕ είναι για να διαιωνιστεί το καθεστώς εγκλωβισμού προσφύγων στην Ελλάδα»

«Να αμφισβητηθούν εδώ και τώρα οι συμφωνίες Δουβλίνου και ΕΕ-Τουρκίας», υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ παράλληλα εξήγησε ότι τα 700 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ελλάδα έχουν σκοπό τη διαιώνιση του καθεστώτος εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.

Ο κ. Παπαδάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των αξιωματούχων της ΕΕ από τον Έβρο σημείωσε: «Θυμούνται τα σύνορα της Ελλάδας όταν πρόκειται για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα ξεχνούν όταν υπάρχουν παραβιάσεις από την Τουρκιά. (...) Η προσφορά των 700 εκατ. ευρώ είναι για να διαιωνιστεί το καθεστώς εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα».

Επίσης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «την πυγμή η κυβέρνηση να μην την δείχνει στους ξεριζωμένους, στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αλλά στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ που έχουν ευθύνη για αυτήν την κατάσταση και η οποία είναι βούτυρο στο ψωμί της πολιτικής Ερντογάν και στα γεωπολιτικά παιχνίδια. (...) Είναι αναγκαία η φύλαξη των συνόρων αλλά δεν νομιμοποιούνται ρατσιστικές κραυγές που αντιμετωπίζει σαν εχθρό τους πρόσφυγες διαμορφώνοντας το έδαφος να δικαιολογείται η πολιτική Ερντογάν».

Διαδικασίες υποβολής ασύλου ώστε οι πρόσφυγες-μετανάστες να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδάκης ανέδειξε την πρόταση του ΚΚΕ «να γίνονται διαδικασίες υποβολής ασύλου στα τουρκοσυριακά και στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου είναι συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες και με ευθύνη της ΕΕ και του ΟΗΕ να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους».

Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο MEGA, ο Κώστας Παπαδάκης τόνισε ότι «η διάθεσή του να βάλει πλάτη υποδηλώνει τη στρατηγική σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική που μας έφερε ως εδώ, στην πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και δικαιολόγησης της τουρκικής εισβολής στη Συρία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.