ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρές αντιδράσεις από τον κόσμο

Παράπονα πολιτών: «Οι αστυνομικοί μας θέτουν σε κίνδυνο, πιάνουν τις βεβαιώσεις και μπορεί να μεταφέρουν τον ιό»

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 06:00 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, με τους ελέγχους βέβαια από την Αστυνομία να έχουν σηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων από πολίτες, οι οποίοι εξηγούν ότι οι αστυνομικοί σε ουκ ολίγες περιπτώσεις όχι μόνο δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, αλλά θέτουν και σε κίνδυνο τον κόσμο!

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί, λιμενικοί, αλλά και άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι πολίτες συμμορφώνονται με το νέο μέτρο, το οποίο θα ισχύσει τουλάχιστον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Παράπονα από τους πολίτες για τη διαδικασία ελέγχου

Ωστόσο η όλη διαδικασία έχει προκαλέσει πολλά παράπονα από την πλευρά των οδηγών και των πολιτών, καθώς οι αστυνομικοί πιάνουν τις ταυτότητες και τις βεβαιώσεις. Συγκεκριμένα, πολλοί είναι οι πολίτες οι οποίοι τονίζουν πως εφόσον οι ειδικοί λένε ότι ο κορωνοϊός παραμένει πάνω στις επιφάνειες, τότε οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να πιάνουν με τα χέρια τους τα έγγραφα. Μπορεί οι αστυνομικοί να φορούν γάντια, ωστόσο αν πιάσουν τα έγγραφα ενός δυνητικά φορέα του κορωνοϊού και στη συνέχεια πιάσουν ενός άλλου πολίτη, τότε μπορεί να τον μεταφέρουν. Μάλιστα οι πολίτες τονίζουν πως θα πρέπει να μπορούν να δείχνουν στους αστυνομικούς τις βεβαιώσεις και τις ταυτότητες, χωρίς ωστόσο να τα πιάνουν.

Οδηγοί και συνοδηγοί ΙΧ υποστηρίζουν πως αστυνομικοί σε αρκετές περιπτώσεις δεν κρατούν καμία απόσταση, μάλιστα σκύβουν στο ανοιχτό παράθυρο του αυτοκινήτου και σχεδόν έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους πολίτες.

Έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη για την κυκλοφορία των πολιτών

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους και σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια και αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

Πάντως παράπονα υπήρξαν και στη Θεσσαλονίκη, αφού αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που άνδρες των Αρχών έπιαναν τα έγγραφα ακόμη και με γυμνά χέρια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.