ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αφαιρούνται μέρες και από την κανονική άδεια των εργαζομένων γονέων!

Πέτσας: «Άδεια "ειδικού σκοπού" για τον κορωνοϊό»

Άδεια «ειδικού σκοπού», που θα λαμβάνει ο ένας από τους δύο εργαζόμενους γονείς, θα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία θα εκδοθεί σήμερα από την κυβέρνηση λόγω του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση προς τα ΜΜΕ.

Ωστόσο, ένα μέρος της θα καλυφθεί από την κανονική άδεια, αφαιρώντας από τον εργαζόμενο μέρες που προορίζονταν για ξεκούραση ή για την κάλυψη άλλων οικογενειακών υποχρεώσεων!

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, το μέτρο θα ισχύσει για όσους έχουν παιδιά έως 15 ετών, μετά την απόφαση για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων. Για κάθε τέσσερις μέρες άδειας, οι τρεις θα καταγράφονται ως ειδικού σκοπού και η μία ως κανονική άδεια. Η άδεια θα δίνεται σε εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά δεν θα μπορεί να λαμβάνεται και από τους δύο γονείς ταυτόχρονα. Εάν ο ένας γονέας δεν εργάζεται, ο άλλος γονέας δεν θα δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ο ένας γονιός νοσηλεύεται ή έχει προσβληθεί από κορωνοϊό ή είναι ΑΜΕΑ. Το μέτρο θα ισχύσει για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10 Απρίλη.

Στον ιδιωτικό τομέα, το κράτος θα καλύψει το 1/3 των αποδοχών του εργαζόμενου. Στο δημόσιο τομέα, το κράτος θα καλύψει το σύνολο των αποδοχών. «Για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, δύναται ο εργοδότης να προτείνει επίσης τη δυνατότητα εργασίας με ευέλικτο ωράριο λειτουργίας ή εργασία εξ αποστάσεως», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, στέλνοντας σήμα στην εργοδοσία για νέο αντιλαϊκό ξεσάλωμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως η κυβέρνηση θα διεκδικήσει από το επόμενο Eurogroup να εξαιρεθούν οι σχετικές δαπάνες που αφορούν τον κορωνοϊό από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Σε σχέση με τη στάση της Ιεράς Συνόδου η οποία ζήτησε να συνεχιστεί ο εκκλησιασμός, απέκλεισε το ενδεχόμενο παρέμβασης από την μεριά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.