ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή για διάλογο υπό όρους (;)

Πολιτική πλατφόρμα για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ ‘κατέβασε’ ο Καστανίδης

Θέματα πολιτικής ουσίας μπήκαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής την προηγούμενη Τετάρτη, με τον Χάρη Καστανίδη μάλιστα, να κατεβάζει ολόκληρη πλατφόρμα, βρίσκοντας μάλιστα ευήκοα ώτα μεταξύ των συναδέλφων του βουλευτών.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε σειρά προτάσεων γύρω από τέσσερις βασικούς άξονες :

- Ποιες είναι οι μεγάλες πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το Κίνημα Αλλαγής, ως αποτέλεσμα εν πολλοίς μίας μεγάλης ιδεολογικής συζήτησης που πρέπει να προηγηθεί

- Πρέπει να συγκροτηθεί ένα πολιτικό κέντρο με πολιτική βαρύτητα, που θα απαρτίζεται από ‘βαριά’ ονόματα του κόμματος

- Πρέπει να αλλάξει η ομάδα που διαχειρίζεται σήμερα τη δημόσια εικόνα του Κινήματος Αλλαγής (με τον πρώην υπουργό να ζητά και εδώ ‘βαριά ονόματα’ για τη στελέχωση της ομάδας)

- Πώς θα ανασυνταχθεί και θα λειτουργεί καλύτερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Επί συγκεκριμένων προτάσεων του πρώην υπουργού, μάλιστα, συμφώνησαν αρκετά μέλη της ΚΟ, με την Φώφη Γεννηματά ακόμα να μην απορρίπτει την επεξεργασία τους στον ‘κατάλληλο χρόνο’.

Αυτό όμως που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση, και βεβαίως δεν βρήκε ευήκοα ώτα, ήταν η πρότασή του να σταλεί επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα, για διάλογο υπό όρους, για αυτό που ο ίδιος ονομάζει σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου οι πρωτοβουλίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να μη μείνουν αναπάντητες από το Κίνημα Αλλαγής και έτσι να μην του ‘χαριστεί’ η πρωτοβουλία κινήσεων. Όσο για τους όρους της επιστολής, δεν θα ήταν άλλοι από το να αναγνωριστεί ο ρόλος των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ στον προοδευτικό μετασχηματισμό της χώρας, να ζητηθεί συγνώμη για τις ακρότητες και τις ύβρεις της περιόδου 2009-2015, να αναγνωρίσει τις ευθύνες της περιόδου 2004-2009 στην πορεία προς την χρεοκοπία της χώρα και κατόπιν να απαλλαγεί έμπρακτα από την καραμανλική συνιστώσα του κόμματός του.

Έτσι, πιστεύει ο Χάρης Καστανίδης ότι το ‘μπαλάκι’ θα πήγαινε στον Αλέξη Τσίπρα, κάτι που όμως δεν συμμερίζονται οι συνάδελφοί του στην Χαριλάου Τρικούπη. Αντίθετα, εκείνοι πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο θα έδινε ‘φτερά’ στον πρώην πρωθυπουργό, προκειμένου να παρακάμψει τα όσα ειπώθηκαν στο παρελθόν και να βάλει πλώρη για νέες... προσεγγίσεις στο εξής, επιστρέφοντας το ‘μπαλάκι’ στο Κίνημα Αλλαγής. Επιπλέον, η Χαριλάου Τρικούπη είναι αποφασισμένη να παραμείνει πιστή στη συνεδριακή απόφαση για αυτονομία του κόμματος, κάτι που στην παρούσα συγκυρία δεν αμφισβητεί κανείς...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.