ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης από τους Ιάπωνες

Σάμαρανκ Jr.: «Οι Ολυμπιακοί θα γίνουν κανονικά στο Τόκιο και θα είναι οι πιο επιτυχημένοι»

Σαφής ότι ο σχεδιασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι να γίνουν στο Τόκιο τις ημερομηνίες που έχουν οριστεί, εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ, μιλώντας στην εκπομπή El Partidazo του ισπανικού ραδιόφωνου COPE, αναλύοντας την κρίση του κορωνοϊού (COVID-19) και τον πιθανό αντίκτυπό του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

«Υπάρχει μια πολύ σοβαρή κατάσταση συναγερμού για την υγεία και όλες οι αθλητικές αρχές πρέπει να βρίσκονται στην υπηρεσία των υγειονομικών αρχών, οι οποίες είναι εκείνες που πρέπει να λάβουν αποφάσεις και πρέπει να μας δώσουν συστάσεις. Δεν πρέπει να γνωμοδοτήσουμε εμείς, πιστεύω ότι όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ιταλία, την Ισπανία και τον υπόλοιπο κόσμο για τα αθλητικά γεγονότα που διεξάγονται επί του παρόντος είναι μέτρα που βασίζονται στη γνώμη εμπειρογνωμόνων στον τομέα της υγείας» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι στο τέλος του μήνα Ιουλίου και μιλάμε για γεγονότα που είναι αυτή την Τετάρτη, αύριο, την επόμενη εβδομάδα, το Indian Wells που ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο ... Μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές χρονικές περιόδους. Εμείς δεν θα αποφασίσουμε εάν οι Αγώνες γίνουν ή όχι, δεν θα πάρουμε αποφάσεις αντί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή των ιαπωνικών υγειονομικών αρχών. Είμαστε πεπεισμένοι, πρόθυμοι και εργαζόμαστε με όλη μας τη δύναμη για να κάνουμε τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιστορία, στο Τόκιο τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους και μέχρι σήμερα κανείς δεν μας έδωσε την παραμικρή ένδειξη ότι αυτό θα μπορούσε να κινδυνεύσει» πρόσθεσε.

Σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης από τους Ιάπωνες

Πέντε μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και εν μέσω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε σχέδια για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης», δίνοντας την δυνατότητα στις Αρχές να αναζητήσουν κτήρια και να τα χρησιμοποιήσουν ως νοσοκομεία, εφ΄ όσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

«Δεν βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που απαιτεί την κήρυξη έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιοσιχίντε Σούγκα στους δημοσιογράφους.

Ο θανατηφόρος ιός, έχει μολύνει περισσότερους από 500 ανθρώπους στην Ιαπωνία και έχει προκαλέσει εννέα θανάτους. Η παγκόσμια επιδημία έχει δημιουργήσει αμφιβολίες σχετικά με την δυνατότητα διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων (24/7-9/8), παρ΄ όλο που οι διοργανωτές, υποστηρίζουν τακτικά, πως οι προετοιμασίες συνεχίζονται σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.