ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προειδοποιήσεις για τα φαινόμενα αισχροκέρδιας, στον απόηχο της δήλωσης ότι «είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης»...

Σιγουριά Γεωργιάδη για «επάρκεια προϊόντων», αλλά... απαγορεύει τις αγορές άνω των τριών τεμαχίων λόγω... ελλείψεων!

Σίγουρος ότι η αγορά είναι επαρκέστατα εφοδιασμένη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλου του λαού, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της «καραντίνας» εξαιτίας του κορωνοϊού, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι τα σούπερ μάρκετ «προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες», ωστόσο αμέσως μετά... έκανε αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους πολίτες, επειδή παρουσιάστηκαν... σοβαρές ελλείψεις στα ράφια, επειδή γίνονται αγορές άνω των... τριών τεμαχίων στα προϊόντα! Γι' αυτό και προανήγγειλε ότι η αρχική υπόδειξη για... αγορά μέχρι τρία τεμάχια το πολύ, μετατρέπεται σε... νόμο του κράτους!

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, στον απόηχο της δήλωσής του, που σήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων, ότι οι αυξήσεις είναι... «θέμα προσφοράς και ζήτησης».

Κατά την ανακοίνωση της νέας δέσμης οικονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ο Άδωνις Γεωργιάδης για τα αντισηπτικά και τις μάσκες προειδοποίησε ότι τα πρώτα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, θα επιβληθούν την επόμενη εβδομάδα.

Ενώ παρότι προμηθεύτηκαν τις αναγκαίες ποσότητες τα super market, από το απόγευμα παρατηρήθηκε έλλειψη γιατί, προφανώς, δεν τηρήθηκε η οδηγία για τα τρία τεμάχια ανά πελάτη. Όμως, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τη δημοσίευση της ΠΝΠ σήμερα, η οδηγία γίνεται νόμος του κράτους με σοβαρές ποινές για όλους.

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε με ένα τηλεφώνημα στις τράπεζες θα γίνεται η αναστολή πληρωμής χρεών για 3 μήνες. Όσοι το επιθυμούν μπορούν αναζητήσουν εξατομικευμένες πιο ευνοϊκές λύσεις σε σχέση με το παρελθόν, τόνισε και σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν πλέον οχλήσεις σε συνεπείς δανειολήπτες.

Τέλος, για τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις μετά την κρίση, μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ, το σχετικό ποσό που δύναται να διατεθεί σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης μέσω τραπεζών προς τις ΜΜΕ επιχειρήσεις διπλασιάζεται και άρα, μπορεί να ανέλθει ως τα 6 δισ., ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.