ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε σχετική τροπολογία

ΣΥΡΙΖΑ: «Να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά το προσωπικό του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ»

Την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα όλου του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ΕΚΑΒ και των νομικών προσώπων του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω τροπολογίας που κατέθεσε.

Με πρόταση που καταθέτουν 21 βουλευτές, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και καθώς έχει επιταχθεί το προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα προκειμένου να προσφέρει τις στην άμεση αντιμετώπιση της πανδημίας, να ενταχθούν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στον πίνακα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.

«Είναι εύλογο και αναμενόμενο χρέος, στις εξαιρετικά κρίσιμες αυτές περιόδους, η Πολιτεία να αναγνωρίζει εμπράκτως την προσφορά στην δημόσια Υγεία των εργαζομένων των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του προσωπικού των ΕΚΑΒ και των εργαζομένων των Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας, όχι μόνο θεωρητικώς, αλλά εμπράκτως, νομοθετώντας και επιλύοντας ζητήματα, που αναφύονται πολύ πιο έντονα στην παρούσα περίοδο, όπως αυτό της ένταξης των εργαζομένων των κλάδων Υγείας του ΕΣΥ στον πίνακα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η τροπολογία που καταθέτουν οι 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Τροποποίηση του στοιχείου 31 της υπ’ αριθμ. ΥΑΦ10//2011 (ΥΑ Φ10221/οικ.26816/929 - ΦΕΚ Β'/2778/2011 - Βαριές και ανθυγιεινές εργασίες, απόφασης του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα «Βαριές και ανθυγιεινές εργασίες», ως εξής:

Υπάγονται στην ασφάλιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων οι εξής κατηγορίες ασφαλισμένων:

Α) Νοσηλευτικό, παραϊατρικό, φαρμακευτικό και το πάσης φύσεως προσωπικό, που εργάζεται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε κλινικές, εργαστήρια, τμήματα και μονάδες των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ,

Β) Προσωπικό, που εργάζεται στις μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας και στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι.

Γ) Προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) (οδηγοί, βοηθοί ασθενοφόρων, διασώστες).

Η παρούσα έχει αναδρομική ισχύ και καταλαμβάνει όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων, και αυτών του Δημοσίου, που είχαν προσληφθεί προ του 2011, οπότε τέθηκε σε ισχύ το άρθρο 2 του ν. 3865/2010».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.