ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επίθεση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια

Στεφανίδη: «Η ΔΟΕ βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας»

Για ακόμη μία φορά, η σπουδαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Κατερίνα Στεφανίδη, εξέφρασε την αντίθεσή της με τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού, εξαπολύοντας επίθεση στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), η οποία δεν σκέφτεται ακόμη την πιθανότητα της αναβολής, παρά την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται ολόκληρος ο πλανήτης.

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, μιλώντας στο Reuters, επιτέθηκε στην ΔΟΕ, λέγοντας πως με την στάση της βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών. Η ΔΟΕ ανακοίνωσε μετά την τελευταία διάσκεψή της, πως δεν υπάρχει θέμα αναβολής προς το παρόν και ότι θα επανεξετάσει την κατάσταση τον Απρίλιο. Η πρωταθλήτρια του επί κοντώ και χθες τόνισε πως είναι αλαζονικό να λέγεται πως θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τον κορωνοϊό να σαρώνει σε όλο τον πλανήτη.

«Δεν υπάρχει αναβολή ή ακύρωση. Όμως η ΔΟΕ μας βάζει σε κίνδυνο. Όλοι θέλουμε να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, αλλά ποιο είναι το Plan B, αν δεν γίνουν; Γνωρίζοντας πως όποια απόφαση και να πάρουν, αυτή θα έχει επιδράσεις στις προπονήσεις μου, γιατί παίρνω ρίσκα που δεν θα έπαιρνα αν ήξερα ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ρισκάρουμε την υγεία μας και θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε σε τέτοιο περιβάλλον.

Η ΔΟΕ θέλει να συνεχίσουμε καθημερινά να ρισκάρουμε την υγεία μας, της οικογένειάς μας αλλά και την δημόσια υγεία. Μας θέτει σε άμεσο κίνδυνο και όχι σε τέσσερις μήνες. Είναι απίστευτο.

Τι θα γίνει στα ομαδικά αθλήματα που θα πρέπει να προπονηθούν όλοι μαζί; Τι θα γίνει στην κολύμβηση; Στην γυμναστική που αγγίζουν όλοι ίδια αντικείμενα; Δεν υπάρχει καμία σκέψη για τον κίνδυνο που μας βάζουν», είπε χαρακτηριστικά η Στεφανίδη στο Reuters.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.