ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χωρίς κόσμο λόγω κορωνοϊού και με λιγοστούς επισήμους η τελετή

Στις 11:30 η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο

Σήμερα το πρωί, στις 11:30, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα πραγματοποιηθεί η Τελετή της Παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά και με απούσα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παράδοση Ολυμπιακής Φλόγας με Πετρούνια και Στεφανίδη

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει:

«Η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκυο 2020», θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαρτίου στις 11:30, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Θα διεξαχθεί Λαμπαδηδρομία εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου με δύο Έλληνες δρομείς, τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη και στη συνέχεια θα ανάψει ο βωμός εντός του Σταδίου.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα Σπύρος Καπράλος θα απευθύνει χαιρετισμό ενώ μέσω video θα στείλει μήνυμα ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκυο 2020» κ. Yoshiro Mori.
Στη συνέχεια ο κ. Σπύρος Καπράλος θα παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου και θα τη μεταλαμπαδεύσει στην εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» Naoko Imoto, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Ατλάντα 1996» και υπεύθυνη εκπαίδευσης της UNICEF στην Ελλάδα, για να αρχίσει το ταξίδι της για τη διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Τελετή Παράδοσης θα είναι κλειστή για το κοινό και τους διαπιστευμένους. Θα την παρακολουθήσουν μόνο εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» και επιλεγμένοι εκπρόσωποι του Τύπου.

H Tελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από το Olympic Channel και την ΕΡΤ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.