Neo

«Στον ντάκο» για τις ελλείψεις στο ΕΣΥ

Μπορεί ο Βασίλης Κικίλιας να φροντίζει επιμελώς, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων του, να βρίσκεται εκτός κάδρου κορωνοϊού αφήνοντας τον υφυπουργό του Βασίλη Κοντοζαμάνη να βρίσκεται δίπλα στον Σωτήρη Τσιόδρα όταν ανακοινώνονται καθημερινά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων και των θυμάτων από τον κορωνοϊό, ωστόσο συνεχίζει να έχει την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας έχει ήδη αρχίσει να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών στο ΕΣΥ, καθώς χρεώνεται όλα τα κενά με τα οποία το δημόσιο σύστημα υγείας και όλοι οι επαγγελματίες υγείας καλούνται να δώσουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο Κικίλιας δέχεται καθημερινά τα βέλη των γιατρών, που δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους για τη στάση του: σημειωτέον ότι ο υπουργός Υγείας την περασμένη εβδομάδα απέφυγε να συναντήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς που μετέβησαν στο υπουργείο Υγείας, επικαλούμενος τις... συναθροίσεις και τον αυξημένο κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ οι οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τους επαγγελματίες υγείας να... απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό όταν δεν έχουν μάσκες (!) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

O υπουργός Υγείας επί της ουσίας αποτελεί «persona non grata» για τους νοσοκομειακούς γιατρούς, ενώ όλοι τους υπόσχονται ότι τα κενά στο ΕΣΥ -τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε στοιχειώδεις προμήθειες όπως μάσκες και γάντια- δε θα ξεχαστούν. Αντιθέτως, όσο άβολη κι αν είναι η συζήτηση για τον υπουργό, θα γίνει...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΙΚΙΛΙΑ . ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ,ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ [ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ]ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ Ε.Σ.Υ. ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ .ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙ.΄ΘΑ ΔΟΥΜΕ .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.