ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τον κορωνοϊό

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ο Μητσοτάκης έκανε την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο, θετικό παράδειγμα

«Η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο και στη μάχη κατά του κορωνοϊού, όπου πρώτος, στην Ευρώπη χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου και έλαβε μέτρα, εκφράζει όλους τους Έλληνες και μετέτρεψε διεθνώς την Ελλάδα από μαύρο πρόβατο σε θετικό παράδειγμα», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών εκφράζει την εκτίμηση ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» και καλεί όλους τους Έλληνες σε εγρήγορση και πιστή εφαρμογή των μέτρων: «Είναι μια πρόκληση για όλους: «στα δύσκολα να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ο εφησυχασμός θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικός».

Επισημαίνει ότι η έκδοση του ευρωομόλογου είναι απαραίτητη και τονίζει ότι «η στήριξη των οικονομιών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας δεν μπορεί να γίνει με όρους που γνωρίσαμε τη δεκαετία που πέρασε».

Για την επόμενη μέρα της πανδημίας, ο κ. Θεοδωρικάκος εκτιμά ότι θα φέρει αναθεώρηση πολλών δεδομένων και για το λόγο αυτό απαιτείται ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναγέννησης μέσα από μια δίκαιη συμφωνία. «Ζούμε έναν μήνα που μοιάζει σαν να μπήκαμε σε έναν άλλον αιώνα, που ανατρέπει τα πάντα. Στην οικονομία, στην πολιτική, στις ιδέες, τις ηθικές αξίες, τον τρόπο ζωής», αναφέρει. Και προσθέτει: «Είναι σίγουρο ότι η οικονομία θα έχει υποστεί ένα μεγάλο πλήγμα και θα έχει βρεθεί σε σκληρή ύφεση. Το βάρος θα πρέπει να το σηκώσουν όλοι και η κοινωνία θα έχει ανάγκη από ένα ρεαλιστικό σχέδιο αναγέννησης μέσα από μια νέα δίκαιη συμφωνία. Πρέπει να αφήσουμε στο χθες το είδος των πολιτικών αντιπαραθέσεων που βιώσαμε την προηγούμενη δεκαετία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.