ΚΟΣΜΟΣ

Στο λιμάνι της Μερσίνας το «Κανουνί» - Προορίζεται για γεωτρήσεις στην Αν. Μεσόγειο

Τουρκία: Έφτασε και το τρίτο γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα

Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Μερσίνας έφτασε και το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο που αγόρασε η Άγκυρα τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, το σκάφος «Κανουνί» έφτασε χθες, προερχόμενο από τη Βρετανία όπου είχε γίνει και αγορά του, μέσω δημοπρασίας, έπειτα από ταξίδι 18 ημερών.

Λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, το 35μελές προσωπικό θα τεθεί προληπτικά σε καραντίνα και θα παραμείνει στο σκάφος. Μετά τη λήξη της περιόδου καραντίνας, θα αρχίσουν οι εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης του σκάφους, το οποίο έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων, υπογράμμισε ο Τούρκος υπουργός.

Η ονομασία που παραπέμπει ευθέως στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή

Το «Κανουνί», που σημαίνει «Νομοθέτης» και αναφέρεται στον Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, θα είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Γιαβούζ» και το «Φάτιχ». Και τα τρία τουρκικά πλωτά γεωτρύπανα φέρουν ονόματα σουλτάνων της περιόδου της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι το νέο γεωτρύπανο επρόκειτο να διενεργήσει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.