ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε πρωτοφανή παραλογισμό ο Ερντογάν»

Τζαβάρας: «Η Τουρκία πρέπει να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο»

«Οι διαφορές μεταξύ των λαών δεν επιλύονται με αυτές τις προκλητικές συμπεριφορές, αλλά επιλύονται με ψυχραιμία και κυρίως με βάση το διεθνές δίκαιο, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει να κακοποιεί και να παραβιάζει η Τουρκία», τόνισε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» για όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Πλέον με τις χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Ερντογάν έδειξε ότι βρίσκεται από την πλευρά ενός πρωτοφανούς παραλογισμού στις διεθνείς σχέσεις, ενός παραλογισμού που δεν παραβιάζει μόνο το διεθνές δίκαιο και την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου», σημείωσε ο κ. Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία ποδοπατάει την έννοια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας με τον τρόπο που χρησιμοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες.

«Βασική αξία στην οποία πιστεύει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός είναι ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, την οποία ποδοπατάει η Τουρκία, όταν "εργαλειοποιεί" χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους για να τους χρησιμοποιήσει ως πολεμοφόδιο στον αγώνα που δίνει εναντίον της Ελλάδας», τόνισε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, στηλιτεύοντας παράλληλα το γεγονός ότι η Άγκυρα παραλληλίζει την κατάσταση στην Ελλάδα με τις θηριωδίες του ναζισμού. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τζαβάρας, είναι κι αυτό ένα κρούσμα του «άτακτου παραλογισμού» από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας, την καλύτερη απάντηση στο οποίο έδωσε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνολικά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις -και η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα- ενσωματώνονται σε αυτή την κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης αυτής της πρόκλησης που προέρχεται από την Τουρκία. Έχουμε σύμμαχο και το διεθνές δίκαιο και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που για πρώτη φορά και εξαιτίας αυτής της περιπέτειάς μας, βγήκαν από το βόλεμά τους και ήρθαν στον Έβρο και διαδήλωσαν την στήριξή τους προς τον δίκαιο αγώνα που κάνει η Ελλάδα απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας», ανέφερε ακόμα ο κ. Τζαβάρας, σχετικά με τις κινήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση των προκλητικών ενεργειών από την πλευρά της Άγκυρας.

Εκτίμησε, δε, ότι «είναι μια κατάσταση που δεν βλέπω να περνάει γρήγορα» και πρόσθεσε πως προσβλέπει στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, που θα γίνει παρουσία της κ. Μέρκελ και του κ. Μακρόν, «μήπως συνετιστεί η Άγκυρα».

Ο κ. Τζαβάρας αναφέρθηκε και στο ζήτημα του κορωνοϊού, με αφορμή τα όσα είπε χθες στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχε μέσα του και την ανθρωπιά και τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που πρέπει να εκφράζεται μέσα από τα επίσημα χείλη ενός πρωθυπουργού σε αυτές τις κρίσιμες ώρες που ζούμε», είπε, σημειώνοντας πως «αισθανθήκαμε ότι στην Ελλάδα, σήμερα, σ' αυτή την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας, ο πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στη σωστή θέση και έχει τις σωστές θέσεις».

Ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε, επίσης, τη θλίψη του για τον θάνατο του 66χρονου στην Πάτρα, λέγοντας πως ήταν ένας άνθρωπος με κοινωνική παρουσία και δράση και «ο τόπος είναι φτωχότερος με την απώλειά του».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.