Neo

«Βαρομετρικό χαμηλό» μεταξύ Μητσοτάκη-Μπορίσοφ

Αν έχει συνειδητοποιήσει κάτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις λίγες φορές που έχει συμμετάσχει ως τώρα στις Συνόδους Κορυφής, είναι ότι δεν έχει να περιμένει καμία στήριξη, σε κανένα επίπεδο, από τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Αντιθέτως, ο Μπορίσοφ έχει πολλές φορές εκνευρίσει τον πρωθυπουργό, καθώς έχει δείξει μία... ιδιαίτερη συμπάθεια στην Τουρκία. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να δηλώσει, στο περιθώριο μίας Συνόδου Κορυφής ότι η Ελλάδα έπρεπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να λύσει μόνη της τα θέματα με την Τουρκία και... όχι να απασχολεί τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Το «βαρομετρικό χαμηλό» στις σχέσεις Μητσοτάκη-Μπορίσοφ έρχεται να ενισχυθεί από όσα δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός για την συνοριακή κρίση στον Έβρο, καθώς όχι μόνο αποκάλυψε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ήθελε να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ταυτοχρόνως κράτησε ίσες αποστάσεις και έδειξε να «κατανοεί» την τουρκική προπαγάνδα περί κακομεταχείρισης των προσφύγων από την ελληνική πλευρά. «Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή την τριμερή συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» είπε ο Μπορίσοφ, αφήνοντας υπαινιγμούς πως η συνάντηση δεν έγινε λόγω της... αστυνομικής βίας από την ελληνική πλευρά.

«Αλλά μετά, λάβαμε πληροφορίες ότι σκοτώθηκαν μετανάστες. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν απόψεις στο διαδίκτυο», είπε συγκεκριμένα χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα και συνέχισε: «Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πάγωσε την επιθυμία μου να διοργανώσω τη συνάντηση». Τούτων δοθέντων, μένει να φανεί πόσο πρόθυμος θα είναι... εφεξής ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μπορίσοφ...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. δεν μας εξηγεί λιγο ο κος Μπορισοφ πω ς «διαχειρίζεται» τους μετανάστες η Βουλγαρία?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.