ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στο Mega

Βούτσης: «Αδιανόητη η επιβολή μισού μισθού για μισό χρόνο εργασίας»

«Αδιανόητο» το ότι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου περνάει η επιβολή του μισού μισθού για μισό χρόνο εργασίας, δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής μιλώντας στο Mega χαρακτήρισε «έγκυρη και τεκμηριωμένη» την αντιπολιτευτική κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την εργασία και την υγεία.

«Πρέπει να υπάρξει ενεργητική παρέμβαση για στήριξη επιχειρήσεων και υγειονομικού προσωπικού που είναι στην πρώτη γραμμή»,είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το μαξιλαράκι των 37 δις.
«Τη στιγμή που η ΕΕ έχει περάσει σε ουσιαστική κατάργηση του συμφώνου σταθερότητας και στη ρήτρα διαφυγής από αυτό, αυτές οι δεσμεύσεις που ίσχυαν και λειτούργησαν καλά για να βγούμε στις αγορές, δεν ισχύουν πια», πρόσθεσε. «Επομένως η ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να καλύψει τα μεγάλα κενά στο σύστημα υγείας αλλά και στην εργασία», κατέληξε.

Για όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί, ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων με την κάλυψη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την απαγόρευση απολύσεων. Ωστόσο, παραδέχθηκε πως «εγκαίρως ελήφθησαν ορισμένα βασικά μέτρα, με κυρίαρχο αυτό του περιορισμού της κίνησης, καθώς έτσι διευκολύνεται η κατάσταση».

«Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πειθαρχημένοι και ταυτόχρονα ενεργοί» τόνισε και πρόσθεσε πως «θα περάσει καιρός μέχρι να έρθουν τα πράγματα σε μια κανονικότητα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.