ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα προς τα συνδικάτα - μέλη της

ΑΔΕΔΥ για Πρωτομαγιά: «Τα δικαιώματα των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται»

«Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης, που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα» αναφέρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «σήμερα, εν έτει 2020 και εν μέσω της πρωτόγνωρης κρίσης, που βιώνει όλη η υφήλιος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος των συνδικάτων στην υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, να απαιτήσουν μέτρα για την επιβίωσή τους».

«Εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας και σε οποιαδήποτε σε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας. Διεκδικούμε τη στήριξη της δημόσιας υγείας με κάθε τρόπο. Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για τα δίκαια αιτήματά μας.

Καλούμε τα συνδικάτα - μέλη μας, με τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις, που αυτά κρίνουν αναγκαία (κατάθεση στεφάνων σε μνημεία αγωνιστών κ.λπ.), τηρουμένων αυστηρά και με συνέπεια των μέτρων προστασίας και των αποστάσεων στην κοινωνική ζωή, που έχει αποφασίσει η πολιτεία και οι υγειονομικές αρχές, για την προστασία της δημόσιας υγείας, να στείλουν ηχηρό μήνυμα όλες τις επόμενες ημέρες, αλλά, κυρίως, την Ημέρα της Πρωτομαγιάς - ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται. Ενωμένοι θα νικήσουμε» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.