ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί

Μία εξαιρετική συνταγή για μπρουσκέτες με γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί.

Υλικά

  • 900 γρ γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο (1+1)
  • 115 γρ κατσικίσιο τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 πασατέμπος (κολοκυθόσπορος) ψημένος, αλατισμένος
  • 6 φέτες μπαγκέτα, κομμένη διαγώνια
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • θαλασσινό αλάτι, για γαρνιτούρα
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε μαζί το σιρόπι σφενδάμου με 1 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.

Aνακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα ταψί απλώνουμε τις γλυκοπατάτες.

Ψήνουμε ανακατεύοντας συχνά, για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και λαδώνουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες μπρουσκέτας.

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το ψωμί, για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Ανακατεύουμε τις ψημένες πατάτες και τον πασατέμπο.

Απλώνουμε 1 κ.σ. κατσικίσιο τυρί σε κάθε φέτα και από πάνω τις γλυκοπατάτες. Ραντίζουμε εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε με θαλασσινό αλάτι.

Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.