ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μπρουσκέτες με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

Μία εξαιρετική συνταγή για μπρουσκέτες με παντζάρι, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό.

Υλικά

  • 3 μέτρια παντζάρια, κομμένα στη μέση
  • 1 μπαγκέτα, σε λεπτές φέτες
  • λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για άλλειμα + 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 118γρ κατσικίσιο τυρί
  • 118γρ κρέμα τυριού
  • 10 γρ κόκκινο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι, χοντροτριμμένο
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο
  • 10 φύλλα βασιλικού, κομμένα, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

Σε μια κατσαρόλα καλύπτουμε τα παντζάρια με νερό και βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Στο μεταξύ, κόβουμε την μπαγκέτα σε 25 λεπτές φέτες.

Αλείφουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο και τις τοποθέτουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 C για 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά τα κομμάτια ψωμιού.

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα τυριού και το κατσικίσιο τυρί, ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσουν, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις μαλακώσουν τα παντζάρια, τα σουρώνουμε, ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό και με τα χέρια μας καθαρίζουμε τη φλούδα από τα παντζάρια κάτω από άφθονο κρύο νερό, τα κόβουμε σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τη 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Απλώνουμε σε κάθε μπρουσκέτα λίγο μείγμα κατσικίσιου και από πάνω 1 κ.σ. παντζάρια.

Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.