ΚΟΣΜΟΣ

Παρατάθηκε ως τις 14 Ιουνίου η παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία

Χάικο Μάας: «Δεν έχει νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις σε καραντίνα για 14 ημέρες»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας σχολίασε την παράταση της ταξιδιωτικής οδηγίας έως τις 14 Ιουνίου για τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Αρχικά ανέφερε: «Προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει χωρίς να ανησυχεί. Εκτός τούτου, υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού σε κάθε χώρα. Δεν έχει νόημα να πάει κανείς σε μια χώρα εάν πρέπει να μείνει στην αρχή σε καραντίνα για 14 ημέρες».

Ωστόσο, έπειτα, ο Χάικο Μάας δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020: «Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι η οδηγία θα αρθεί μετά. Συζητώ με τους υπουργούς Εξωτερικών των άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα ήταν επιθυμητή μια πανευρωπαϊκή λύση. Λόγω της διαφορετικής πορείας της πανδημίας όμως δεν αποκλείονται η διαφοροποιήσεις στην ταξιδιωτική οδηγία. Αυτό θα το δούμε όμως μόνο τις επόμενες εβδομάδες», είπε ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα το πρωί να παρατείνει την (μέχρι την 3η Μαΐου ισχύουσα αρχικά) παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία έως τις 14 Ιουνίου. Ο Μάας, για να αιτιολογήσει την απόφαση για την παράταση είπε ότι «η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είναι τέτοια που να μπορούμε να προτείνουμε ανέμελα ταξίδια», παρέπεμψε δε στους περιορισμούς εξόδου-εισόδου στις διάφορες χώρες και στους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας. «Ακόμα κι αν υπάρξει χαλάρωση σε ορισμένες χώρες, (…) πρέπει να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εξομαλυνθούν τα πράγματα τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών είχε μόλις φέρει πίσω 240.000 Γερμανούς παραθεριστές που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό λόγω του κορωνοϊού. "Δεν θα ξανακάνουμε τέτοια επιχείρηση το επόμενο καλοκαίρι», τόνισε ο πολιτικός του SPD. «Ελπίζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα μπορεί να αρθεί μετά τις 14 Ιουνίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να το υποσχεθεί αυτό», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.