ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανησυχία για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Δρομολογείται η εξαγορά του αγγλικού συλλόγου

Διεθνής Αμνηστία: Ενστάσεις για την πώληση της Νιούκαστλ στους Σαουδάραβες - Το BeIN Sports «μπλοκάρει» την εξαγορά!

Η Διεθνής Αμνηστία έστειλε επιστολή στην Premier League για να εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την εξαγορά της Νιούκαστλ αντί 300 εκατομμυρίων λιρών από επενδυτικό fund της Σαουδικής Αραβίας, με επικεφαλής τον Πρίγκιπα της χώρας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν. Η οργάνωση ζητά από την Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Σαουδική Αραβία πριν εγκρίνει την πώληση της Νιούκαστλ.

Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Κέιτ Άλεν, τόνισε ότι η Premier League πρέπει να θέσει ερωτήσεις σχετικά με αυτήν τη συμφωνία: «Η κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού έδωσε φως στην ανάγκη για δίκαιη μεταχείριση παικτών και προσωπικού. Υπάρχει τώρα κίνδυνος ότι η πανδημία να «χρησιμοποιηθεί» ώστε να ληφθεί μία απόφαση που δεν θα είναι ηθική. Όλες οι εταιρείες πρέπει να προστατευθούν από εκείνους που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και έτσι πρέπει να είναι στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλουμε να ακυρωθεί η διαπραγμάτευση, αλλά η Premier League να εξετάσει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία».

Το BeIN Sports «μπλοκάρει» την πώληση στους Σαουδάραβες!

Μάλιστα, η επικείμενη πώληση της Νιούκαστλ στο Σαουδαραβικό επενδυτικό fund, με επικεφαλής τον Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν, έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων, με την κίνηση του τηλεοπτικού δικτύου "BeIN Sports" να στείλει επιστολή στην Premier League και τις ομάδες, ζητώντας να μην ολοκληρωθεί η συμφωνία, να θέτει εν αμφιβόλω την εξαγορά του κλαμπ!

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των "Times", ο τηλεοπτικός Κολοσσός από το Κατάρ, που έχει προσφέρει σχεδόν 570.000.000 ευρώ για τα δικαιώματα των αγώνων της Premier League, υποστηρίζει πως έχει πέσει θύμα πειρατείας από τη Σαουδική Αραβία, η οποία μεταδίδει παράπονα αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα το δίκτυο "beoutQ" άρχισε να μεταδίδει παράνομα αγώνες το 2017 και παρά τις συστάσεις τόσο αθλητικών φορέων της κυβέρνησης όσο και των κατόχων των δικαιωμάτων, η πειρατεία συνεχίστηκε κανονικά. Τον περασμένο Ιούλιο, η Premier League απευθύνθηκε σε εννέα διαφορετικά δικηγορικά γραφεία στη Σαουδική Αραβία, τα οποία, όμως, αρνήθηκαν να ενεργήσουν εναντίον "beoutQ".

Αξίζει να σημειωθεί πως για να ολοκληρωθεί μία πώληση ομάδας στην Αγγλία, πρέπει να υπάρξει θετική εισήγηση από το συμβούλιο της Premier League. Γι' αυτό το λόγο, ουσιαστικά το "BeIN Sports" απειλεί να "σπάσει" την τριετή συμφωνία προκειμένου να μην ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία της Νιούκαστλ, η οποία θα αγγίξει τα 400.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.