ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίεση στην ΕΕ ζητά η Φώφη Γεννηματά

Επιμένει στην ανάγκη ‘κορωνο-ομολόγου’ το Κίνημα Αλλαγής

Νέες πρωτοβουλίες αναμένεται να λάβει το Κίνημα Αλλαγής στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ‘αόρατου εχθρού’, όπως πλέον περιγράφεται η πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη.

Μετά την κατάθεση επτά συγκεκριμένων προτάσεων για την προστασία των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ανέργων χθες, αλλά και σε συνέχεια άλλων προτάσεων που έχει καταθέσει από την πρώτη στιγμή η Χαριλάου Τρικούπη, με βασικό στόχο την στήριξη του ΕΣΥ, αλλά και της Οικονομίας, το βλέμμα τους τώρα στο Κίνημα Αλλαγής στρέφουν και προς την Ευρώπη.

Ζητώντας επιτακτικά περαιτέρω πίεση προς την ΕΕ και επιμένοντας από την πρώτη στιγμή ότι το ‘κορωνο-ομόλογο’ είναι μονόδρομος, η Φώφη Γεννηματά είναι αποφασισμένη να αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, εξάλλου, μιλάει από την πρώτη στιγμή για αυτό το εργαλείο, περιγράφοντάς το ως ένα ‘νέο, ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ’, για να μπορέσουν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ κάλεσε και δημόσια τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην υποστείλει τη σημαία που σήκωσε, υπογράφοντας την επιστολή των εννέα προέδρων και πρωθυπουργών, να δείξει ότι την πιστεύει, να αγωνιστεί να γίνει πράξη».

Η ίδια η Φώφη Γεννηματά ασκεί τη δική της πίεση στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να έχει νέα επαφή με την ηγεσία τους, αλλά και να παρέμβει σε διεθνές Μέσο Ενημέρωσης –πιθανότατα με άρθρο της- σε μία προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος. Επιπλέον θα τονίσει την ανάγκη υιοθέτησης της πρότασης Μόσιαλου, προκειμένου οι κυβερνήσεις να πάρουν την πατέντα, ώστε κάθε χώρα να παράγει τα δικά της τεστ για να καλύπτει τις ανάγκες της. Πρόκειται για τα λεγόμενα “recovery tests”, λένε στο Κίνημα Αλλαγής, με τα οποία θα μπορεί ένας ασθενής να διαπιστώνει την επαρκή του ανάρρωση, προκειμένου να επανέλθει στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, στηρίζοντας και αυτός με τον τρόπο αυτό την εθνική Οικονομία, αλλά και διατηρώντας ασφαλή τον περίγυρό του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.