ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ακόμη μία χώρα σκέφτεται τη μη φιλοξενία αγώνων λόγω της πανδημίας

Euro 2020: Η Δανία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη συνδιοργάνωση

Σε δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τη φιλοξενία των αγώνων του Euro 2020 μπαίνει με τη σειρά της και η Δανία (μετά τις Ιταλία και Ισπανία), η οποία εκφράζει πλέον σοβαρές αμφιβολίες για το αν θα μπορέσει να συμμετέχει εν τέλει στη διοργάνωση, ως μία εκ των συνδιοργανωτριών χωρών.

Το Euro 2020 μεταφέρθηκε για το 2021 και η UEFA το έχει «μοιράσει» σε 12 πόλεις της Ευρώπης. Ανάμεσά τους και η Κοπεγχάγη στην Δανία, όπου η ομοσπονδία της χώρας όμως, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προβληματίζεται για το αν θέλει να φιλοξενήσει τελικά αγώνες του χρόνου, με την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να πιέζει να μην αποσυρθεί κανείς και τιναχτεί το πρόγραμμα στον αέρα.

Ήδη, Ιταλία και Ισπανία που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τον κορωνοϊό, έχουν δείξει πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχες για το αν μπορούν να φιλοξενήσουν με ασφάλεια αγώνες της διοργάνωσης έστω και έναν χρόνο μετά, με την Δανία να παίρνει σκυτάλη.

Σύμφωνα με τον Γέσπερ Μέλερ, πρόεδρο της δανέζικης ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, οι αρχές έχουν πολύ μεγάλες αμφιβολίες για το αν θα μπορέσουν να διοργανώσουν δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα σχεδόν την ίδια περίοδο, καθώς του χρόνου από την Δανία θα γίνει η εκκίνηση του Tour de France. Ο Μέλερ ανέφερε στα ΜΜΕ της χώρας του πως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες είναι 50-50 να φιλοξενήσουν τελικά αγώνες του Euro 2020, με δεδομένο ότι θα υπάρχουν για ορισμένες ημέρες δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα στην Κοπεγχάγη, που προσελκύουν χιλιάδες κόσμου, ενώ κανείς δε ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι ο πλανήτης ως τότε με τον κορωνοϊό.

Στην Δανία έχουν οριστεί να γίνουν αγώνες του Β’ Γκρουπ, όπου συμμετέχει η χώρα της Σκανδιναβίας, μαζί με την Φινλανδία, το Βέλγιο και την Ρωσία, καθώς και ένα παιχνίδι για την φάση των «16».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.