ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

«Μετωπική» με τον Ντόναλντ Τραμπ

Φαούτσι: «Ο αθλητισμός στις ΗΠΑ μπορεί να επιστρέψει μόνο χωρίς θεατές»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο ανοσολόγος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιµωδών Νοσηµάτων που ηγείται της οµάδας του Λευκού Οίκου για την αντιµετώπιση της πανδηµίας του κορωνοϊού, Άντονι Φαούτσι, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «ο αθλητισμός στις ΗΠΑ μπορεί να ξαναρχίσει μόνο εάν τα παιχνίδια γίνουν χωρίς θεατές»...

«Υπάρχει ένας τρόπος να το κάνουμε», δήλωσε ο ανοσολόγος στο πρόγραμμα «Good Luck America» ​​σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. «Κανείς να μην πηγαίνει στο γήπεδο, οι αθλητές να μένουν σε μεγάλα ξενοδοχεία. Συνεχής παρακολούθηση με εξετάσεις σχεδόν κάθε εβδομάδα, προκειμένου να υπάρχει η βεβαιότητα ότι δεν καταλήγουν να μολύνουν ο ένας τον άλλον ή ότι δεν μολύνουν τις οικογένειές τους και αφήστε τους να τελειώσουν τη σεζόν», πρόσθεσε ο 79χρονος εμπειρογνώμονας, που για άλλη μια φορά, έρχεται σε σύγκρουση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ευχήθηκε την Τρίτη να «ξαναρχίσει ο αθλητισμός γρήγορα, πολύ γρήγορα» και «να καθίσουν οι άνθρωποι δίπλα ο ένας στον άλλο» στα θέατρα και στα γήπεδα.

Το NBA, το πρώτο μεγάλο αμερικανικό πρωτάθλημα που ανέστειλε τη σεζόν του στις 11 Μαρτίου, μετά το θετικό κρούσμα του Γάλλου Ρούντι Γκομπέρ, σχεδιάζει να τερματίσει τη σεζόν του στο Λας Βέγκας ή τις Μπαχάμες. Η παρουσία ή η απουσία του κοινού θα εξαρτηθεί επίσης από το "πράσινο φως" των τοπικών αρχών, οι οποίες δεν είναι όλες στο ίδιο μήκος κύματος με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο αναφέρει ότι οι αθλητικές διοργανώσεις και συναυλίες «πρέπει να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που πρέπει επιστρέψουν. Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε 10.000, 20.000, 50.000 άτομα σε ένα μέρος», δήλωσε στο CNN την Τετάρτη.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες, Έρικ Γκαρτσέτι δήλωσε επίσης ότι η πόλη του ενδέχεται να μην φιλοξενήσει μεγάλες συγκεντρώσεις μέχρι το επόμενο έτος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα που υποφέρει περισσότερο από την πανδημία, με σχεδόν 28.000 θανάτους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.