01/04/2020@15:34
Φλογέρες με ρικότα και σπανάκι
Μία εξαιρετική συνταγή για φλογέρες με ρικότα και σπανάκι.
Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μάτσο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
200 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο, σουρωμένο και λεπτοκομμένο
200 γρ φέτα, σουρωμένη
250 γρ ρικότα
1 κ.σ. άνηθος, κομμένος
2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα
9 φύλλα παραδοσιακά (1 πακέτο)
175 γρ βούτυρο, λιωμένο για άλειμμα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει, για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Στεγνώνουμε τη φέτα με χαρτί κουζίνας και την κάνουμε θρύψαλα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε τη ρικότα, τον άνηθο και το πιπέρι.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, εφόσον επιθυμούμε.
Βάζουμε τα αβγά και το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.
Ξεδιπλώνουμε τα παραδοσιακά φύλλα και κόβουμε σε 3 κομμάτια κατά μήκος, όλα τα φύλλα ταυτόχρονα.
Παίρνουμε 3 φύλλα και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα, ώστε να μην ξεραθούν.
Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε ελαφρά με το λιωμένο βούτυρο.
Διπλώνουμε στη μέση τα παραδοσιακά φύλλα, ώστε να είναι μισό μήκος και ξαναβουτυρώνουμε.
Βάζουμε 1 κ.γ. από το μείγμα στο τέλος κάθε λωρίδας, διπλώνουμε ρολάροντας από τη μία γωνία μέχρι την άλλη, δημιουργώντας μία φλογέρα.
Βάζουμε στο ταψί, αφήνοντας λίγη απόσταση.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα.
Απλώνουμε βούτυρο πάνω στις φλογέρες και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/
Σχετικά άρθρα
Η απόλυτη ισορροπία των γεύσεων σε μια σαλάτα: Γλυκιά από το ροδάκινο, ελαφρώς αρμυρή από το τραγανό μπέικον, ξινούτσικη από
Ένας υπέρ-χυμός με υπέροχο χρώμα και ακόμη πιο τέλεια γεύση. Δροσερός και θρεπτικός αρέσει πολύ και στους μικρούς και στους μεγάλους. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue ||
Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ. Υλικά 500γρ. σπανάκι 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250ml γάλα φρέσκο 3
Γιορτινές κρέπες με τη γεμάτη γεύση των τυριών να «δένει» αρμονικά με το σπανάκι δίνοντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Εύκολη και νόστιμη πρόταση και για τα επίσημα καλέσματα. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428,
Μια θρεπτική και νόστιμη συνταγή που συνδυάζει τα ζυμαρικά με φθινοπωρινά λαχανικά, όπως η κολοκύθα, το σπανάκι και το πράσο. Υλικά window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({ id: 7428, h: 'https://x.grxchange.gr', elementId: 'xau-7428-%%CACHEBUSTER%%', }) });
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος ετοιμάζει λαχταριστά λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα. Εύκολο και νόστιμο πιάτο που απολαμβάνουν όλοι στο καθημερινό τραπέζι. Υλικά 500 γρ. σπανάκι 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες 2 μεγάλα πράσα, πλυμένα
Οι κοχύλες είναι από τα πιο νόστιμα ζυμαρικά που υπάρχουν. Εδώ, τις απολαμβάνουμε γεμιστές με κοτόπουλο, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα. Υλικά 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλες 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 180 γρ. κοτόπουλο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο 1