ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μας απασχολεί κανένα εκλογικό σενάριο»

Γεωργιάδης: «Η κυβέρνηση επεξεργάζεται όλα τα σενάρια για την δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας»

«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται όλα τα σενάρια ώστε την επόμενη μέρα της καραντίνας να προχωρήσουμε σε δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας με ενέσεις ρευστότητας στην αγορά», υποστηρίζει σε συνέντευξη του στην Realnews ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης υπολογίζει τις απώλειες της οικονομίας σε περίπου 6 δις. ευρώ για κάθε μήνα καραντίνας και αναφέρει ότι αν κρατήσει μέχρι τον Μάιο, «θα είναι διαχειρίσιμο και θα μπορούμε να είμαστε σε μια ύφεση του 3% - 5%» ενώ «αν κρατήσει και τον Ιούνιο, προσθέστε άλλες τρεις μονάδες».

Σχετικά με το πρόγραμμα ρευστότητας -δάνεια για κεφάλαιο κίνησης και πληρωμή επιτοκίων- που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, ο κ. Γεωργιάδης το υπολογίζει συνολικά σε 10 έως 11 δισ. ευρώ και διαβεβαιώνει ότι αν η ζήτηση για δάνεια κεφαλαίου κίνησης από τις επιχειρήσεις είναι μεγαλύτερη «είμαστε έτοιμοι να αυξήσουμε κατά πολύ αυτό το ποσό».

Σε ερώτηση για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει την κρίση με εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απαντά ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να βρει αντιπολιτευτικό λόγο σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για να κάνεις αντιπολίτευση» και προσθέτει ότι οι δηλώσεις των κ.κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου για το μαξιλάρι των 36 δισ. ευρώ αποτελούν «καθαρά λαϊκισμό της στιγμής». Στην πραγματικότητα τα χρήματα αυτά υπάρχουν ως εγγύηση του ελληνικού χρέους και αν τα αγγίξει η κυβέρνηση διακινδυνεύει να ξεσπάσει μαζί με την υγειονομική κρίση και κρίση χρέους, εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας απαντά ότι «πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας εν μέσω αυτών των συνθηκών είναι παρανοϊκοί. Δεν μπορούν να γίνουν».

Τέλος, για τις συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών ο κ. Γεωργιάδης, σημειώνει ότι η χώρα δεν χρειάζεται πολιτική αστάθεια και δηλώνει κατηγορηματικά: «Δεν μας απασχολεί απολύτως κανένα εκλογικό σενάριο».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.