ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ινφαντίνο: «Το ποδόσφαιρο θα είναι διαφορετικό μετά την πανδημία του κορωνοϊού»

Το ποδόσφαιρο θα επιστρέψει μετά τον εφιάλτη της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά θα είναι τελείως διαφορετικό, λιγότερο φιλόδοξο και πιο φιλόξενο.

Αυτό αναφέρει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, σε μήνυμα που απέστειλε μέσω του πρακτορείου ειδήσεων Ansa στον σκληρά δοκιμαζόμενο ιταλικό λαό. «Η ιταλική καρδιά μου σκίζεται από τις τρομερές εικόνες πόνου, που περιγράφουν το πένθος των οικογενειών στη χώρα μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα προσφέρουμε ανακούφιση σε εκείνους που υποφέρουν, πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες», υπογραμμίζει ο -ιταλικής καταγωγής- πρόεδρος της FIFA, που χαρακτηρίζει σύγχρονους ήρωες τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα συγχαίρει όσους προβαίνουν σε πράξεις αλληλεγγύης, όπως η προσφορά μασκών και αναπνευστήρων.

Σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο και την επόμενη ημέρα της πανδημίας, ο Ινφαντίνο στο μήνυμά του υπογραμμίζει: «Η ώρα του ποδοσφαίρου θα επιστρέψει και μαζί θα γιορτάσουμε την έξοδο από έναν εφιάλτη. Ένα μάθημα όμως, πρώτα για εμένα, που πρέπει να το καταλάβετε μαζί μου: το ποδόσφαιρο μετά τον ιό θα είναι τελείως διαφορετικό, πιο κοινωνικό και υποστηρικτικό, δεμένο με την περιοχή και ταυτόχρονα πιο παγκόσμιο, λιγότερο φιλόδοξο και πιο φιλόξενο. Μόνο ένα πράγμα θα μείνει το ίδιο: η χαρά του γκολ και η αγκαλιά που εκφράζει αυτή τη χαρά. Θα είμαστε καλύτεροι, πιο ανθρώπινοι και πιο προσεκτικοί στις πραγματικές αξίες».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.