ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμόδιων αρχών

Iταλία: 87 υγειονομικοί νεκροί στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Οι γιατροί στην Ιταλία, όπως και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο μάχονται τόσο ενάντια στον κορωνοϊό, όσο και ενάντια στις ελλείψεις του εθνικού συστήματος υγείας. Σε αυτή τη μάχη έχουν χάσει και συναδέλφους τους... Στη γειτονική χώρα, οι υγειονομικοί που έχουν πεθάνει  από τον Covid-19, ανέρχονται ανέρχονται πλέον σε 87 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών.

Παράλληλα, χθες διαγνώσθηκε θετικός στον ιό ο διευθυντής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων Νικόλα Μαγκρίνι.Σχολιάζοντας τους χθεσινούς αριθμούς, βάσει των οποίων περιορίζονται ο αριθμός των νεκρών και τα συνολικά κρούσματα, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας καθηγητής Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε: «Μετά το ανώτατο σημείο διάδοσης, θεωρούμε ότι άρχισε η πτώση των μολύνσεων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε την δεύτερη φάση, εκείνη της συνύπαρξης με τον ιό».

Υπάρχουν ακόμη, πάντως, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το χωριό Λάουρο, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Νάπολης, την Καμπανία, έχει τεθεί σε πλήρη απομόνωση, με δημιουργία νέας «κόκκινης ζώνης» . Μια οκταμελής οικογένεια, η οποία είναι ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ, προέκυψε θετική στον ιό και υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί μέχρι και διακόσια άτομα, τα οποία ψώνιζαν καθημερινά στο κατάστημα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.