ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει για το Κρανίδι το ΚΙΝΑΛ

Κενό στην εφαρμογή των μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες

Την άμεση αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε η είδηση για 150 κρούσματα σε δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι χθες.

Ειδικότερα, θυμίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είχε προειδοποιήσει σχετικά, αλλά δεν ακούστηκε, στην Χαριλάου Τρικούπη έκαναν λόγο για ‘ανεπαρκή’ και ως εκ τούτου επικίνδυνα μέτρα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τις δομές αρμοδιότητάς του. «Είναι προφανές ότι υπάρχει κενό στην εφαρμογή των μέτρων για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες από την Κυβέρνηση», έλεγαν στελέχη του κόμματος της Φώφης Γεννηματά, ζητώντας άμεσες πρωτοβουλίες για όλους τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν την τήρηση των υγειονομικών κανόνων, την διενέργεια τεστ, την παροχή υγειονομικού υλικού και την αυξημένη υγειονομική επιτήρηση. Ζητούσαν ακόμα άμεση και οργανωμένη αποσυμφόρηση όπου είναι αναγκαίο, «πριν να είναι αργά», όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

Θυμίζοντας σχετική ερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής από τις 10 Απριλίου, ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Γιώργος Καμίνης ζήτησε πειστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης μεταξύ άλλων στο αίτημά τους από τότε για το ακριβές πρωτόκολλο του σχεδίου ενεργειών πρόληψης και διαχείρισης πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στις δομές Προσωρινής Υποδοχής και Προσωρινής Φιλοξενίας. «Σε πλείστες περιπτώσεις (Δομή Ριτσώνας, Οικισμός Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας, Φυλακές), η κυβέρνηση έχει δείξει να λειτουργεί εκ των υστέρων και όχι προληπτικά. Τη στιγμή που διανοίγεται η προοπτική της σταδιακής άρσης των μέτρων απαγόρευσης, επιβάλλεται η έγκαιρη εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πρόληψης και προστασίας για ευάλωτες ομάδες. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει τις πρωτοφανείς θυσίες που έχουν κάνει οι πολίτες τις τελευταίες εβδομάδες, περιορίζοντας αποτελεσματικά τις πιθανές εστίες επανεμφάνισης της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Καμίνης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, με δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας του κόμματος Ανδρέας Πουλάς, μίλησε για επιβεβαίωση των φόβων τους στην Χαριλάου Τρικούπη και ζήτησε άμεσα :

- Να γίνει έλεγχος από τον ΕΟΔΥ σε κατοίκους της περιοχής προκειμένου να ελεγχθεί εάν υπάρχουν κρούσματα και εκτός της δομής φιλοξενίας μεταναστών

- Να ελεγχθεί άμεσα το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας που βρίσκονται στην περιοχή (αστυνομικοί, πυροσβέστες), καθώς και το προσωπικό που εργάζεται στην καθαριότητα του Δήμου Κρανιδίου και να εφοδιαστούν με υγειονομικό υλικό για την προστασία τους.

- Να ληφθούν μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού της περιοχής

- Να στελεχωθούν με προσωπικό τόσο το Κέντρο Υγείας του Κρανιδίου όσο και τα δύο Νοσοκομεία που βρίσκονται σε Ναύπλιο και Άργος, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στον όγκο των κρουσμάτων που πρόκειται να αντιμετωπίσουν.

- Να υπάρξει μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην περιοχή»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.